Karaktervol herenhuis met modern interieur

Karaktervol herenhuis met modern interieur

Dit appartement in het centrum van Brussel werd ruimer en lichtrijker dankzij de renovatie van architectenbureau AUXAU.

 

renovatie in herenhuis
François de Ribaucourt


De woning werd grondig gerenoveerd. Door het slopen van een binnenmuur kreeg de ruimte 2 kamers in plaats van 3. Hierdoor kreeg het appartement heel wat meer natuurlijk licht binnen. Het appartement werd ook optisch groter.

 

karaktervol herenhuis met strak interieur
François de Ribaucourt


De woonkamer die aangevuld werd met vintagemeubelen, is nu een baken van licht.

 

witte keuken in herenhuis
François de Ribaucourt


De kubus midden in de centrale ruimte herbergt de keuken, de badkamer en de toiletten. Hij fungeert ook als afscheidingsruimte tussen de woonkamer en de slaapkamer.

 

woonkamer modern herenhuis
François de Ribaucourt


De strakke vormgeving contrasteert met de klassieke elementen van een herenwoning. Dit appartement is het perfecte voorbeeld van een herenhuis waar originele typische elementen perfect samengaan met een moderne en hedendaagse vormgeving.

 

herenhuis met moderne badkamer
François de Ribaucourt


De achterkant van de kubus herbergt de badkamer. Door gebruik te maken van OSB-platen werd de kostprijs van de renovatie flink gedrukt.

 

herenhuis met badkamer in osb platen

 

 

herenhuis moderne badkamer
François de Ribaucourt

 

FOTOGALERIJ

Lees ook
Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco Aluminium bijgebouw in het groen Aluminium bijgebouw in het groen Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught Moderne villa met hellend groendak Moderne villa met hellend groendak Restaurant inrichting Bistro Anso – Geraardsbergen Restaurant inrichting Bistro Anso – Geraardsbergen Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Industriële loft met massieve parketvloer – Amsterdam Industriële loft met massieve parketvloer – Amsterdam Moderne woning met dak & gevel in leien Moderne woning met dak & gevel in leien Funky appartement met hip behang Funky appartement met hip behang Trendy familie appartement in Vietnam Trendy familie appartement in Vietnam Moderne rijwoning met grote ramen Moderne rijwoning met grote ramen Minimalistische woning met groendak Minimalistische woning met groendak