Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer

Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer

Deze kleurrijke studio in Mexico City is de thuisbasis en werkplek van een grafische vormgever. Deze renovatie werd ontworpen door Arqmov Workshop. Het resultaat is een bonte mix van verschillende betonstructuren afgewisseld met kleurrijke interieuraccesoires.

 

placeholder
Arqmov Workshop


De ruimte die de architecten kregen, was niet echt groot. Het was dus vooral belangrijk het maximum te halen uit de beschikbare ruimte.
 

kleurrijk appartement
Arqmov Workshop


Daar zijn ze wonderwel in geslaagd. Er werd gewerkt met open ruimtes om het ruimtegevoel te vergroten. Daarnaast werd er ook gekozen voor een naadloze gepolierde betonvloer om het gevoel van eenheid te vergroten. Lees hier meer over betonnen gietvloeren en de prijzen.
 

woonkamer met gietvloer
Arqmov Workshop


De grijze betonstructuren houden de wanden en vloeren neutraal. Er werden accenten gelegd via de interieuraccesoires. Deze bonte en felle kleuren weerspiegelen de persoonlijkheid van de eigenaar, die beroepshalve grafisch vormgever is.
 

eethoek met moderne sofa
Arqmov Workshop


Om de ietwat industriële uitstraling van de plafonds en wanden te counteren, koos men ook voor natuurlijke materialen zoals hout. Daarmee straalt het interieur toch ook warmte uit.
 

paarse keuken met betonvloer
Arqmov Workshop


Diezelfde gedachte is ook doorgetrokken bij het ontwerpen van de keuken. Een praktische eettafel zorgt voor een maximale benutting van de ruimte, terwijl het hout de ruimte in balans brengt. De opvallende paarse kleur countert de grijze tonen van muren en plafonds.
 

studio met terras
Arqmov Workshop


Een klein terras zorgt voor een gevoel van leven, tesamen met de muurplanten.
 

houten terras in studio
Arqmov Workshop


Het hout maakt het terras levendig in combinatie met het groen van de planten. 
 

kamer met betonnen plafond
Arqmov Workshop


Door ramen te installeren over de hele lengte van de kamer, is de lichtinval maximaal. Hiermee wilden ze alles halen uit de beschikbare ruimte. 

 

badkamer met marmer en mozaïektegels
Arqmov Workshop
Lees ook
Charmante boerderij met moderne aanbouw Charmante boerderij met moderne aanbouw Landelijke inrichting met zachte kleuren Landelijke inrichting met zachte kleuren Ecologische woning van gerecupereerd afval Ecologische woning van gerecupereerd afval Gezellig appartement met betonnen plafond Gezellig appartement met betonnen plafond Landhuis in Engelse stijl Landhuis in Engelse stijl Appartement met moderne landelijke inrichting Appartement met moderne landelijke inrichting Moderne vrijstaande woning met schuin dak Moderne vrijstaande woning met schuin dak Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Microsoft kantoorgebouw Nr 4. Redmond Washington Microsoft kantoorgebouw Nr 4. Redmond Washington Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Imposante loft met binnentuin – Spanje Imposante loft met binnentuin – Spanje