Landelijke woning boordevol herinneringen

Landelijke woning boordevol herinneringen

De Australische fotografe en styliste Kara Rosenlund, trekt er veel op uit met haar caravan om door het uitgestrekte Australië te reizen. Op iedere reis komt ze weer bijzondere voorwerpen tegen die ze graag mee naar huis neemt om in thuis uit te stallen. “Moeder natuur is absoluut de beste designer”, aldus Kara. Het huis dat ze samen met haar man bewoont, is gelegen in Queensland. Kara heeft het samen met haar man in 2010 gekocht en gerenoveerd. Ze hebben daarbij veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, riet en marmer. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit wittinten.

 

wit landelijk interieur
Kara Rosenlund

 

Alhoewel Kara erg van lekker eten houdt, zullen deze kippetjes genaamd: Bettina, Nigella en Trixie, niet snel in de pan belanden. Ze wonen in de buurt en lopen gewoon af en toe via de achterdeur naar binnen, kijken dan even in de keuken en lopen dan vrolijk langs de voordeur weer naar buiten. Het is een dagelijks terugkerend ritueel.

 

witte inkomhal met decoratie
Kara Rosenlund

 

In Queensland kan het vrij heet worden. Het was aan het eind van de 20e eeuw dan ook de gewoonte om de huizen op een dusdanige manier te bouwen dat een verkoelend briesje door de hele woning kan stromen. Zo zijn de voordeur en de achterdeur aan dezelfde gang gelegen. In principe staan de deuren en ramen hier altijd open. Hoge plafonds moeten ervoor zorgen dat de warme lucht voldoende kan opstijgen.

 

landelijke woning
Kara Rosenlund

 

landelijke woning met haardvuur
Kara Rosenlund

 

oude decoratie in woning
Kara Rosenlund

 

Bovenstaande ladder vond Kara op een antiekmarkt. Hij werd vroeger gebruikt in een boomgaard om fruit te plukken.

 

boekenkastje
Kara Rosenlund

 

kapstok aan de muur
Kara Rosenlund

 

ronde design tafel
Kara Rosenlund

 

bedeinde landelijke woning
Kara Rosenlund

 

Kara vond in een vervallen winkel deze twee charmante boogramen. Door ze achter het bed te plaatsen lijkt het net een exclusief hoofdeinde.

 

landelijke badkamer
Kara Rosenlund
Lees ook
Penthouse inrichting door Axel Vervoordt Penthouse inrichting door Axel Vervoordt Indrukwekkend landhuis van Renee Zellweger (Bridget Jones) Indrukwekkend landhuis van Renee Zellweger (Bridget Jones) Aanbouw moderne woning met rieten dak Aanbouw moderne woning met rieten dak Stijlvol appartement met open keuken en woonkamer – Hasselt Stijlvol appartement met open keuken en woonkamer – Hasselt Klein wonen in compact appartement met twee slaapkamers Klein wonen in compact appartement met twee slaapkamers Appartement met wit interieur Appartement met wit interieur Microsoft kantoorgebouw Nr 4. Redmond Washington Microsoft kantoorgebouw Nr 4. Redmond Washington Binnenkijken: Google kantoor in Tokyo Binnenkijken: Google kantoor in Tokyo B&B in een kerk – Het verloren gedicht B&B in een kerk – Het verloren gedicht Imposante trappenhal met boekenkast op maat Imposante trappenhal met boekenkast op maat Renovatie woning uit de jaren ’30 Renovatie woning uit de jaren ’30 Woning met atelier en werkruimte – Eindhoven Woning met atelier en werkruimte – Eindhoven