Loft appartement met opvallend volume in OSB-platen

Loft appartement met opvallend volume in OSB-platen

Dit loft appartement is ontworpen door Architect Alex Bkyov. Een van de uitgangspunten van het ontwerp is het idee van  ‘constante voortbeweging’ geweest. Doordat de kamers in elkaar overlopen,  kunnen de bewoners zich ongehinderd van de ene ruimte naar de andere voortbewegen en ontstaat er een loft-gevoel ondanks de beperkte oppervlakte. De keuken vormt in deze ‘circle of motion’ het middelpunt.

 

Eetkamer met bibliotheek in OSB-platen
Alex Bykov

 

Loft appartement
Alex Bykov

 

De ramen zijn op het Zuidoosten gericht waardoor er ’s morgens sprake is van een vroege zonsopkomst. Het appartement heeft van zichzelf al een huiselijke, warme uitstraling  door de zandkleurige stenen en de warme plankenvloer.

 

appartement met bakstenen muur
Alex Bykov

 

 

Ontspanningsruimte van OSB-platen

Een van de wensen van de eigenaars (een jong getrouwd stel) was een aparte bibliotheek. Bykov heeft hier een podium voor ontwikkeld waar niet alleen ruimte is voor boeken maar ook voor muziek en ontspanning. Het volume werd afgewerkt met OSB-platen welke niet alleen budgetvriendelijk zijn maar ook goed aansluiten bij de industriƫle look van het loft-appartement. De vrije ruimte onder het podium werd optimaal benut als bergruimte. De osb-platen fungeren als deuren en zijn haast onzichtbaar door het gebruik van verdoken scharnieren.

 

Verhoogde bibliotheek
Alex Bykov

 

OSB-platen interieur
Alex Bykov

 

Industrieel interieur
Alex Bykov

 

open keuken met eetplaats
Alex Bykov

 

Aubergine slaapkamer
Alex Bykov

 

Slaapkamer met dressing
Alex Bykov

 

Donkere parketvloer in de slaapkamer
Alex Bykov

 

Keuken in Loft-appartement
Alex Bykov

 

Sfeerverlichting loft appartement
Alex Bykov

 

Sfeerverlichting appartement
Alex Bykov

 

Appartement inrichting met open interieur
Alex Bykov

 

Loft appartement
Alex Bykov

 

Badkamer met indirecte verlichting uit het plafond
Alex Bykov

 

lavabomeubel loft-appartement
Alex Bykov

 

concept inrichting loft-appartement
Alex Bykov

 

grondplan loft-appartement
Alex Bykov

 

Lees ook
Staalbouw woning met warme uitstraling Staalbouw woning met warme uitstraling Hip appartement met warm industrieel interieur Hip appartement met warm industrieel interieur Gerenoveerd herenhuis te Brugge Gerenoveerd herenhuis te Brugge Funky appartement met hip behang Funky appartement met hip behang Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Luxueuze villa in Ukkel Luxueuze villa in Ukkel Loft woning met trap in living Loft woning met trap in living 10 unieke containerwoningen 10 unieke containerwoningen Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam Appartement aan zee met wit interieur en houtaccenten Appartement aan zee met wit interieur en houtaccenten