Minimalistische woning met groendak

Minimalistische woning met groendak

Deze strakke woning midden in de bossen is een oase van rust. Deze minimalistische woonst (getekend door Johnsen Schmaling Architects) is één met zijn omgeving.

 

groendak
© Johnsen Schmaling Architects


Dankzij het groendak lijkt het huis één geheel met het bos. Ook de gevelbekleding in cederhout, doet het lijken alsof deze woning quasi een onderdeel is van de natuur. Dankzij de strakke vormgeving wordt het landschap niet verstoord.

 

gevel met hout
© Johnsen Schmaling Architects

 

 

houten gevelbekleding
© Johnsen Schmaling Architects


Dankzij de vele glaspartijen kan je ook van binnen in de woning genieten van de prachtige omgeving. Het glas zorgt ervoor dat dit minimalistische pand heel wat natuurlijk licht binnenkrijgt.
 

woning met groendak
© Johnsen Schmaling Architects


 

Groendak terras
© Johnsen Schmaling Architects


Doordat er geen niveauverschillen zijn tussen het terras en de omgeving, lijken ze één geheel.

 

ingang woning
© Johnsen Schmaling Architects 

woonkamer
© Johnsen Schmaling Architects


​De strakke vormgeving wordt ook doorgetrokken in het interieur. Gepolijste betonvloeren zorgen voor eenheid in de woning. Door de witte muren en plafonds in combinatie met een grote lichtinval, wordt de ruimte optisch vergroot.
 

interieur minimalistische woning
© Johnsen Schmaling Architects


Doordat de trappen en muren in dezelfde kleur zijn, lijken ze één geheel. In combinatie met de naadloze gietvloeren, doen ze de ruimte groter lijken. 
 

buitenkant minimalistische woning
© Johnsen Schmaling Architects


​Deze woning is modulair opgebouwd. Beneden bevinden zich de woonkamer en de keuken. Op de bovenste woon-unit bevinden zich de slaapkamers.

 

minimalistische woning in het groen
Johnsen Schmaling Architects


Toevallige voorbijgangers worden steeds verrast door deze verscholen, maar unieke woning.

Lees ook
Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Opvallende box met zwarte OSB-platen in gerenoveerde boerderij Opvallende box met zwarte OSB-platen in gerenoveerde boerderij Strak landelijk interieur met kleuraccenten Strak landelijk interieur met kleuraccenten Moderne aanbouw in staal met mezzanine Moderne aanbouw in staal met mezzanine Moderne staalbouw met een industrieel interieur Moderne staalbouw met een industrieel interieur Appartement met modern landelijk interieur Appartement met modern landelijk interieur Moderne aanbouw met plat dak Moderne aanbouw met plat dak Moderne woning in hout en crepi Moderne woning in hout en crepi Villa met houten gevel Villa met houten gevel Vissersrestaurant gerenoveerd tot trendy kledingzaak Vissersrestaurant gerenoveerd tot trendy kledingzaak Compact appartement met Scandinavisch interieur Compact appartement met Scandinavisch interieur Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl