Minimalistische woning met groendak

Minimalistische woning met groendak

Deze strakke woning midden in de bossen is een oase van rust. Deze minimalistische woonst (getekend door Johnsen Schmaling Architects) is één met zijn omgeving.

 

groendak
© Johnsen Schmaling Architects


Dankzij het groendak lijkt het huis één geheel met het bos. Ook de gevelbekleding in cederhout, doet het lijken alsof deze woning quasi een onderdeel is van de natuur. Dankzij de strakke vormgeving wordt het landschap niet verstoord.

 

gevel met hout
© Johnsen Schmaling Architects

 

 

houten gevelbekleding
© Johnsen Schmaling Architects


Dankzij de vele glaspartijen kan je ook van binnen in de woning genieten van de prachtige omgeving. Het glas zorgt ervoor dat dit minimalistische pand heel wat natuurlijk licht binnenkrijgt.
 

woning met groendak
© Johnsen Schmaling Architects


 

Groendak terras
© Johnsen Schmaling Architects


Doordat er geen niveauverschillen zijn tussen het terras en de omgeving, lijken ze één geheel.

 

ingang woning
© Johnsen Schmaling Architects 

woonkamer
© Johnsen Schmaling Architects


​De strakke vormgeving wordt ook doorgetrokken in het interieur. Gepolijste betonvloeren zorgen voor eenheid in de woning. Door de witte muren en plafonds in combinatie met een grote lichtinval, wordt de ruimte optisch vergroot.
 

interieur minimalistische woning
© Johnsen Schmaling Architects


Doordat de trappen en muren in dezelfde kleur zijn, lijken ze één geheel. In combinatie met de naadloze gietvloeren, doen ze de ruimte groter lijken. 
 

buitenkant minimalistische woning
© Johnsen Schmaling Architects


​Deze woning is modulair opgebouwd. Beneden bevinden zich de woonkamer en de keuken. Op de bovenste woon-unit bevinden zich de slaapkamers.

 

minimalistische woning in het groen
Johnsen Schmaling Architects


Toevallige voorbijgangers worden steeds verrast door deze verscholen, maar unieke woning.

Lees ook
Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Trendy woning met kleurrijk interieur Trendy woning met kleurrijk interieur Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy Landelijke villa inrichting Landelijke villa inrichting Appartement met modern landelijk interieur Appartement met modern landelijk interieur Inrichting dakappartement Inrichting dakappartement Authentieke woning met moderne uitbouw in staal Authentieke woning met moderne uitbouw in staal Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Woonvolume met grote boekenkast in gerenoveerde loft Woonvolume met grote boekenkast in gerenoveerde loft Inrichting schoonheidssalon Sofie Gevaert Inrichting schoonheidssalon Sofie Gevaert Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Binnenkijken: Google kantoor in Amsterdam Binnenkijken: Google kantoor in Amsterdam