Modern dakappartement met mezzanine

Modern dakappartement met mezzanine

Dit moderne dakappartement in Amsterdam werd speciaal voor een Japans gezin (vier personen) aangepast. Het gezin wilde een maximale hoeveelheid licht in huis en om deze reden hebben de designers van MAMM, de gehele keuken in de woning verlaagd. Zo kwam onder het dak ruimte vrij voor een vrije lichtinval en kreeg men als bonus de beschikking over een kleine mezzanine.

 

verlaagde keuken
MAMM design & Takumi Ota

 

Het verlagen van de keuken is een bijzonder opmerkelijke maar geslaagde zet van het architectenbureau geweest. Het plafond van de badkamer, die onder de keuken is gesitueerd, werd hierdoor wel wat lager maar dit vormde geen onoverkomelijk bezwaar.

 

modern dakappartement
MAMM design & Takumi Ota

 

dakkappartement inrichting
MAMM design & Takumi Ota

 

De mezzanine wordt vooral gebruikt als speelruimte voor de kinderen en is toegankelijk via een losstaande houten trap.

 

inrichting dakappartement met mezzanine
MAMM design & Takumi Ota

 

Het werkblad in de keuken steekt net boven de vloer uit. Grote ramen en deuren bieden toegang tot een buitenterras.

 

ruim dakappartement met veel licht
MAMM design & Takumi Ota

 

Deze trap leidt naar de begane grond waar ook de de slaapkamers en inkomhal terug te vinden zijn. De trapleuning werd maximaal benut door er een schoenenkast aan te koppelen.

 

traphal appartement
MAMM design & Takumi Ota

 

badkamer in dakappartement
MAMM design & Takumi Ota

 

speelhoek
MAMM design & Takumi Ota

 

Om ervoor te zorgen dat het zonlicht zich overal in het huis kan verspreiden zijn er gedeeltes van de bovenste verdieping weggehaald (wanden en delen van de originele vloerplaat).

 

dakappartement exterieur
MAMM design & Takumi Ota

 

zijaanzicht modern dakappartement met mezzanine
MAMM design 

 

grondplan dakappartement
MAMM design 

 

Lees ook
Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Industriële Loft met originele plafond in beton Industriële Loft met originele plafond in beton Indrukwekkend landhuis van Renee Zellweger (Bridget Jones) Indrukwekkend landhuis van Renee Zellweger (Bridget Jones) Inrichting schoonheidssalon Sofie Gevaert Inrichting schoonheidssalon Sofie Gevaert Trendy woning met kleurrijk interieur Trendy woning met kleurrijk interieur Lingeriewinkel in oude dokterspraktijk Lingeriewinkel in oude dokterspraktijk Verbouwde boerderij met authentiek karakter Verbouwde boerderij met authentiek karakter Inrichting Lego Kantoor – Denemarken Inrichting Lego Kantoor – Denemarken Google hoofdkwartier Londen Google hoofdkwartier Londen Loft 1D – De Ijsfabriek Loft 1D – De Ijsfabriek Traditionele rijwoning met moderne aanbouw Traditionele rijwoning met moderne aanbouw Strak landelijk interieur met kleuraccenten Strak landelijk interieur met kleuraccenten