Modern dakappartement met mezzanine

Modern dakappartement met mezzanine

Dit moderne dakappartement in Amsterdam werd speciaal voor een Japans gezin (vier personen) aangepast. Het gezin wilde een maximale hoeveelheid licht in huis en om deze reden hebben de designers van MAMM, de gehele keuken in de woning verlaagd. Zo kwam onder het dak ruimte vrij voor een vrije lichtinval en kreeg men als bonus de beschikking over een kleine mezzanine.

 

verlaagde keuken
MAMM design & Takumi Ota

 

Het verlagen van de keuken is een bijzonder opmerkelijke maar geslaagde zet van het architectenbureau geweest. Het plafond van de badkamer, die onder de keuken is gesitueerd, werd hierdoor wel wat lager maar dit vormde geen onoverkomelijk bezwaar.

 

modern dakappartement
MAMM design & Takumi Ota

 

dakkappartement inrichting
MAMM design & Takumi Ota

 

De mezzanine wordt vooral gebruikt als speelruimte voor de kinderen en is toegankelijk via een losstaande houten trap.

 

inrichting dakappartement met mezzanine
MAMM design & Takumi Ota

 

Het werkblad in de keuken steekt net boven de vloer uit. Grote ramen en deuren bieden toegang tot een buitenterras.

 

ruim dakappartement met veel licht
MAMM design & Takumi Ota

 

Deze trap leidt naar de begane grond waar ook de de slaapkamers en inkomhal terug te vinden zijn. De trapleuning werd maximaal benut door er een schoenenkast aan te koppelen.

 

traphal appartement
MAMM design & Takumi Ota

 

badkamer in dakappartement
MAMM design & Takumi Ota

 

speelhoek
MAMM design & Takumi Ota

 

Om ervoor te zorgen dat het zonlicht zich overal in het huis kan verspreiden zijn er gedeeltes van de bovenste verdieping weggehaald (wanden en delen van de originele vloerplaat).

 

dakappartement exterieur
MAMM design & Takumi Ota

 

zijaanzicht modern dakappartement met mezzanine
MAMM design 

 

grondplan dakappartement
MAMM design 

 

Lees ook
Binnenkijken: Appartement met verticale tuin Binnenkijken: Appartement met verticale tuin Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Compact wonen met uitschuifbare meubels Compact wonen met uitschuifbare meubels Rijwoning met groot ruimtegevoel Rijwoning met groot ruimtegevoel Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught Herenwoning met modern interieur en open zwevende trap Herenwoning met modern interieur en open zwevende trap Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Inrichting van bank- en verzekeringskantoor Inrichting van bank- en verzekeringskantoor Trendy familie appartement in Vietnam Trendy familie appartement in Vietnam Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Binnenkijken: Garage wordt trendy loft Binnenkijken: Garage wordt trendy loft