Moderne aanbouw met verdieping

Moderne aanbouw met verdieping

Een Victoriaans huis in Melbourne, Australië werd uitgebreid met een hedendaagse aanbouw in moderne, natuurlijke materialen. De aanbouw aan de woning bestaat uit twee verdiepen waarbij de ontwerpers van Matt Gibson Architecture + Design optimaal gebruik hebben gemaakt van glas om interieur en exterieur met elkaar te verbinden. 

 

Moderne aanbouw met zwart staal en glas
Shannon McGrath

 

De tuin van de Victoriaanse woonst is noordelijk georiënteerd. De ontwerpers hebben hier rekening mee gehouden waardoor een terras op twee verdiepingen de ideale oplossing bleek. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals glas en hout versterkt de relatie tussen de leefruimte en de tuin. De omkadering van het glas in zwart staal heeft een extra moderne toets aan het geheel. 

 

Houten vloer binnen en buiten - moderne aanbouw
Shannon McGrath

 

Het kleine ‘Julia balkon’ zorgt voor verbinding tussen boven en beneden. Het is de perfecte leeshoek of plek om te ontspannen door de enorme lichtinval. Doordat de woning twee woonkamers heeft, één voor formeel en één voor informele momenten zorgt het balkon eveneens voor een connectie tussen beide. 

 

Moderne witte woonkamer met houten vloer en kastjes
Shannon McGrath


De verbinding tussen de leefruimte en het exterieur zorgt voor een enorme ruimtelijkheid en klaarte in zowel de keuken als de woonkamer. Ook binnen werd er voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals wit marmer en parket. 

 

Keukeneiland in wit marmer met zwarte hanglampen - lichtinval aanbouw
Shannon McGrath

 

Keuken in wit marmer in verbinding met exterieur
Shannon McGrath

 

Contrasterende voorgevel en achtergevel
Shannon McGrath


Het opvallendste aan dit project is het grote contrast tussen de voor- en achtergevel. De voorkant van het Victoriaanse huis werd in ere hersteld. Het bewaard het geheim van de moderne ingreep aan de achterkant van de woonst. 

 

Lees ook
Moderne rijwoning met grote ramen Moderne rijwoning met grote ramen Mister Grill – Sint-Andries Mister Grill – Sint-Andries Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen Modern dakappartement met mezzanine Modern dakappartement met mezzanine Creatief coworking kantoor in Amsterdam Creatief coworking kantoor in Amsterdam Vissersrestaurant gerenoveerd tot trendy kledingzaak Vissersrestaurant gerenoveerd tot trendy kledingzaak Appartement in mozaïektegels met spiegelplafond Appartement in mozaïektegels met spiegelplafond Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco 10 unieke containerwoningen 10 unieke containerwoningen Moderne penthouse onder boogdak Moderne penthouse onder boogdak Café inrichting danscafé Steve's Café inrichting danscafé Steve's Moderne bungalow renovatie met binnentuin Moderne bungalow renovatie met binnentuin