Moderne aanbouw met verdieping

Moderne aanbouw met verdieping

Een Victoriaans huis in Melbourne, Australië werd uitgebreid met een hedendaagse aanbouw in moderne, natuurlijke materialen. De aanbouw aan de woning bestaat uit twee verdiepen waarbij de ontwerpers van Matt Gibson Architecture + Design optimaal gebruik hebben gemaakt van glas om interieur en exterieur met elkaar te verbinden. 

 

Moderne aanbouw met zwart staal en glas
Shannon McGrath

 

De tuin van de Victoriaanse woonst is noordelijk georiënteerd. De ontwerpers hebben hier rekening mee gehouden waardoor een terras op twee verdiepingen de ideale oplossing bleek. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals glas en hout versterkt de relatie tussen de leefruimte en de tuin. De omkadering van het glas in zwart staal heeft een extra moderne toets aan het geheel. 

 

Houten vloer binnen en buiten - moderne aanbouw
Shannon McGrath

 

Het kleine ‘Julia balkon’ zorgt voor verbinding tussen boven en beneden. Het is de perfecte leeshoek of plek om te ontspannen door de enorme lichtinval. Doordat de woning twee woonkamers heeft, één voor formeel en één voor informele momenten zorgt het balkon eveneens voor een connectie tussen beide. 

 

Moderne witte woonkamer met houten vloer en kastjes
Shannon McGrath


De verbinding tussen de leefruimte en het exterieur zorgt voor een enorme ruimtelijkheid en klaarte in zowel de keuken als de woonkamer. Ook binnen werd er voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals wit marmer en parket. 

 

Keukeneiland in wit marmer met zwarte hanglampen - lichtinval aanbouw
Shannon McGrath

 

Keuken in wit marmer in verbinding met exterieur
Shannon McGrath

 

Contrasterende voorgevel en achtergevel
Shannon McGrath


Het opvallendste aan dit project is het grote contrast tussen de voor- en achtergevel. De voorkant van het Victoriaanse huis werd in ere hersteld. Het bewaard het geheim van de moderne ingreep aan de achterkant van de woonst. 

 

Lees ook
Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Moderne woning met dak & gevel in leien Moderne woning met dak & gevel in leien Origineel appartement met vintage meubelen Origineel appartement met vintage meubelen Renovatie Victoriaanse villa Renovatie Victoriaanse villa Minimalistische woning met groendak Minimalistische woning met groendak Pure C Restaurant – Sergio Herman Pure C Restaurant – Sergio Herman Kinderkamer met een ingebouwd bed in de kast Kinderkamer met een ingebouwd bed in de kast Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Penthouse inrichting door Axel Vervoordt Penthouse inrichting door Axel Vervoordt Klassieke haciënda met Mexicaanse inrichting Klassieke haciënda met Mexicaanse inrichting Strakke penthouse in hartje Istanbul Strakke penthouse in hartje Istanbul Binnenkijken: Oude schuur wordt zuiders buitenverblijf in Ibiza Binnenkijken: Oude schuur wordt zuiders buitenverblijf in Ibiza