Moderne rijwoning met verrassende binnentuin

Moderne rijwoning met verrassende binnentuin

Een donkere rijwoning in het Spaanse Sevilla kreeg een grondige make-over. Het resultaat is een moderne open woning met heel wat lichtinval.

 

ingang rijwoning Sevilla
© Fernando Alda


Als je voor de poort staat van deze woning in het historische centrum van Sevilla, kan je amper vermoeden dat er achter de gevel een moderne woning schuilt.

 

binnenkoer rijwoning sevilla
© Fernando Alda


Architecten Harald Schönegger en Inmaculada González kregen de opdracht om van de oorspronkelijke donkere rijwoning een open woning te maken met heel wat lichtinval.
 

buitenkoer moderne woning
© Fernando Alda


En of ze daar in geslaagd zijn. De stijl van de woning kan je omschrijven als strak en modern, terwijl de binnenkoer en de centrale hoofdingang toch doen terugdenken aan de historische woning van weleer.
 

Buitenkoer rijwoning centrum Sevilla
© Fernando Alda


De  woning werd opengetrokken door er heel wat glaspartijen in te verwerken. Daardoor vergroot de natuurlijke lichtinval en vergroot het ruimtelijk gevoel.
 

Groot raam design woning in sevilla
© Fernando Alda

 

 

Metalen trap in verbouwde rijwoning
© Fernando Alda


De trap die de koer met de eerste verdieping van de woning verbindt, is gemaakt uit staal. Het geeft het geheel een authentieke toets mee.
 

terras in verbouwde rijwoning
© Fernando Alda


De binnenkoer loopt ook door tot halverwege de woonkamer. Vanuit de woonkamer kan je dankzij pivoterende deuren naar buiten lopen voor een straaltje zon.
 

Tussenverdiep rijwoning
© Fernando Alda

 

De wanden en vloeren zijn sober. De vloeren lopen door in de verschillende ruimtes. Ook de deuren zijn naadloos ingewerkt in de wanden. Deze beide elementen dragen bij tot het gevoel van eenheid.
 

Moderne badkamer in voormalige rijwoning
© Fernando Alda


De badkamer heeft een eenvoudige vormgeving. Hier bespeur je geen overbodige franjes. Het hout en de uitkijk op de binnentuin zorgen voor een rustgevend gevoel.
 

Thuisbibliotheek in rijwoning
© Fernando Alda


De thuisbibliotheek baadt in het licht dankzij de vele raampartijen. 
 

dakterras rijwoning sevilla
© Fernando Alda


Deze woning is modern, met respect voor traditionele elementen. Vanop het dakterras biedt het een prachtig uitzicht over Sevilla.

 

Lees ook
Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco Atelier op zolder Atelier op zolder Woonboot met verrassend modern interieur Woonboot met verrassend modern interieur Binnenkijken: Zwart-wit studio Binnenkijken: Zwart-wit studio Google hoofdkwartier Londen Google hoofdkwartier Londen Strak landelijk interieur met kleuraccenten Strak landelijk interieur met kleuraccenten Badkamerrenovatie herenwoning Badkamerrenovatie herenwoning Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Kunstzinnige woning in oud magazijn (Melbourne) Kunstzinnige woning in oud magazijn (Melbourne) Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Karaktervol herenhuis met modern interieur Karaktervol herenhuis met modern interieur Binnenkijken: Google kantoor in Amsterdam Binnenkijken: Google kantoor in Amsterdam