Moderne villa met hellend groendak

Moderne villa met hellend groendak

Het dak van deze woning is wel heel erg bijzonder: het lijkt wel een verlengstuk van het gazon. Kijk mee hoe de architecten van OYO Architects een groen dak maakten met heel wat verrassingen eronder.

 

levend dak
Cafeine.be – Thomas De Bruyne

 

levend dak huis
Cafeine.be – Thomas De Bruyne

 

De constructie van het dak is heel erg speciaal: het lijkt wel of het gazon gewoon verderloopt op het dak. Het dak bestaat in feite uit een rubber membraan met planten erbovenop voor een ecologische look.

 

woonkamer huis
Cafeine.be – Thomas De Bruyne

 

moderne woonkamer
Cafeine.be – Thomas De Bruyne

 

Maar de speciale dakconstructie was nog niet het einde van de creativiteit van de architecten. Zo speelden ze binnenin het huis met de verdiepingen: de slaapkamers bevinden zich bijvoorbeeld half onder de grond. Zo blijven ze fris tijdens warme zomerdagen. Een halve verdieping hoger vind je de leefruimte die modern is ingericht. Dankzij de grote ramen komt er veel natuurlijk licht binnen.

 

moderne keuken
Cafeine.be – Thomas De Bruyne

 

spel verdiepingen
Cafeine.be – Thomas De Bruyne

 

keuken moderne woning
Cafeine.be – Thomas De Bruyne

 

Ten slotte is er nog een halve verdieping hoger de moderne keuken met een vintage tafel. De architecten speelden dus met de etages van dit compacte huis. De verdiepingen lopen naadloos in elkaar over, waardoor je toch een gevoel van ruimte krijgt in dit compacte huis.

Lees ook
Landelijke villa met modern interieur Landelijke villa met modern interieur Sfeervol appartement met pastelkleuren Sfeervol appartement met pastelkleuren Van dakappartementen tot penthouse Van dakappartementen tot penthouse Badkamerrenovatie herenwoning Badkamerrenovatie herenwoning Strak landelijk interieur met kleuraccenten Strak landelijk interieur met kleuraccenten Inrichten moderne nieuwbouw villa – Moeskroen Inrichten moderne nieuwbouw villa – Moeskroen Renovatie industrieel pand naar minimalistische loft – Gent Renovatie industrieel pand naar minimalistische loft – Gent Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught Zolder appartement met wit interieur Zolder appartement met wit interieur Binnenkijken: Zwart-wit studio Binnenkijken: Zwart-wit studio Inrichting dakappartement Inrichting dakappartement Shutterstock kantoor – New York (Empire State Building) Shutterstock kantoor – New York (Empire State Building)