Moderne villa met metalen gevelbekleding

Moderne villa met metalen gevelbekleding

Achter de metalen gevel van het Holy Cross House in Montreal, Canada heerst een ruimtelijke complexiteit. De architecten van TBA hebben een project gecreëerd dat enerzijds aansluit bij de heterogene contect en anderzijds een blikvanger wordt in de buurt. De grootste uitdaging was het binnentrekken van natuurlijk licht in de leefruimtes zonder de aanwezige natuur te vernietigen. 

 

Moderne villa met grote glaspartijen - betonnen trap
TBA


De traditionele structuur van een huis met twee verdiepingen werd omgedraaid. Dit wil zeggen dat de keuken en de woonkamer zich op de eerste verdieping bevinden. Deze ingreep zorgt er al voor dat het licht de ruimtes waar er geleefd wordt, kan bereiken. Daarbovenop werd er verschillende ruimtes uitgesneden uit het volume het gebouw. Op deze manier valt er nog meer direct zonlicht binnen in de leefruimtes en wordt de privacy gerespecteerd. 

 

Modern wit interieur
TBA


Uniek aan deze vrijstaande woning is de centrale binnenplaats waar je buiten kan vertoeven. Op die manier wordt er een lichttunnel gecreëerd in het midden van het huis waardoor er eveneens licht binnenvalt op het laagste niveau. 

 

Buitenplaats centraal in de woning met twee verdiepen
TBA

 

De buitenkant van het huis is opgebouwd uit metaal. Dit benadrukt de vorm van de woning eerder dan de componenten en details. De architecten zochten naar een materiaal dat kon dienen als dakdichting en gevelbekleding met een natuurlijke kleur en kozen uiteindelijk voor aluminium.  In contrast met het koude metaal werden de terrassen gemaakt uit warm hout. Deze benadrukken de exterieure uitbreidingen van de leefruimtes. 

 

Moderne villa met metalen gevelbekleding
TBA

 

Lees ook
Witte loft in oude fabriek – Stockholm Witte loft in oude fabriek – Stockholm Villa VE: Totaalrenovatie oude villa Villa VE: Totaalrenovatie oude villa Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Hotel Tram Inn – Slapen in een gerenoveerde tram Hotel Tram Inn – Slapen in een gerenoveerde tram Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur De Zwarte Parel – Uniek rijhuis in rotterdam De Zwarte Parel – Uniek rijhuis in rotterdam Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval Sfeervol appartement met pastelkleuren Sfeervol appartement met pastelkleuren Google kantoor Zürich Google kantoor Zürich Moderne zolderrenovatie (Bellegem) Moderne zolderrenovatie (Bellegem) Moderne aanbouw met speciaal hoekraam Moderne aanbouw met speciaal hoekraam Shutterstock kantoor – New York (Empire State Building) Shutterstock kantoor – New York (Empire State Building)