Moderne villa met metalen gevelbekleding

Moderne villa met metalen gevelbekleding

Achter de metalen gevel van het Holy Cross House in Montreal, Canada heerst een ruimtelijke complexiteit. De architecten van TBA hebben een project gecreĆ«erd dat enerzijds aansluit bij de heterogene contect en anderzijds een blikvanger wordt in de buurt. De grootste uitdaging was het binnentrekken van natuurlijk licht in de leefruimtes zonder de aanwezige natuur te vernietigen. 

 

Moderne villa met grote glaspartijen - betonnen trap
TBA


De traditionele structuur van een huis met twee verdiepingen werd omgedraaid. Dit wil zeggen dat de keuken en de woonkamer zich op de eerste verdieping bevinden. Deze ingreep zorgt er al voor dat het licht de ruimtes waar er geleefd wordt, kan bereiken. Daarbovenop werd er verschillende ruimtes uitgesneden uit het volume het gebouw. Op deze manier valt er nog meer direct zonlicht binnen in de leefruimtes en wordt de privacy gerespecteerd. 

 

Modern wit interieur
TBA


Uniek aan deze vrijstaande woning is de centrale binnenplaats waar je buiten kan vertoeven. Op die manier wordt er een lichttunnel gecreĆ«erd in het midden van het huis waardoor er eveneens licht binnenvalt op het laagste niveau. 

 

Buitenplaats centraal in de woning met twee verdiepen
TBA

 

De buitenkant van het huis is opgebouwd uit metaal. Dit benadrukt de vorm van de woning eerder dan de componenten en details. De architecten zochten naar een materiaal dat kon dienen als dakdichting en gevelbekleding met een natuurlijke kleur en kozen uiteindelijk voor aluminium.  In contrast met het koude metaal werden de terrassen gemaakt uit warm hout. Deze benadrukken de exterieure uitbreidingen van de leefruimtes. 

 

Moderne villa met metalen gevelbekleding
TBA

 

Lees ook
Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Moderne villa met hellend groendak Moderne villa met hellend groendak Imposante trappenhal met boekenkast op maat Imposante trappenhal met boekenkast op maat Compact appartement met Scandinavisch interieur Compact appartement met Scandinavisch interieur Hotel Tram Inn – Slapen in een gerenoveerde tram Hotel Tram Inn – Slapen in een gerenoveerde tram Appartement met moderne landelijke inrichting Appartement met moderne landelijke inrichting Moderne aanbouw met strakke originele twist Moderne aanbouw met strakke originele twist Oud schoolgebouw omgebouwd tot moderne woningen Oud schoolgebouw omgebouwd tot moderne woningen Hoofdkantoor Cisco-Meraki (San Francisco) Hoofdkantoor Cisco-Meraki (San Francisco) Badkamerrenovatie herenwoning Badkamerrenovatie herenwoning Appartement met modern landelijk interieur Appartement met modern landelijk interieur Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur