Moderne woning met houten gevel en bepleistering

Moderne woning met houten gevel en bepleistering

Deze moderne woning, gelegen in Roosendaal in Nederland, werd in 2016 ontworpen door Zone Zuid Architecten. Ze kozen voor een witte gevelbepleistering in combinatie met hout en zwarte vooruitstekende ramen. Samen met het interieur waarin datzelfde wit, zwart en natuurlijke materialen zoals hout en beton centraal staan, maakt het van deze woning een uniek exemplaar. 

 

Hedendaagse woning met houten gevel en witte gevelbepleistering
Zone Zuid Architecten 


De witte gevel in crepi in combinatie met hout geeft deze woning een natuurlijke feel en moderne touch. Gevelbepleistering of crepi is relatief goedkoop, biedt een goede bescherming tegen vocht en maakt het mogelijk om oneffenheden in de gevel weg te werken. De constructie van de gevel zorgt bovendien voor een originele look. 

 

gevel hedendaagse woning met originele twist
Zone Zuid Architecten 

 

Op zich heeft deze woning aan de voorzijde geen opvallend grote ramen. Wel zijn er veel aanwezig, wat de lichtinval binnenin de woning zeker ten goede komt. Een van de interessante eigenschappen is de keuze voor vooruitstekende ramen. Samen met de gedurfde plaatsing dragen deze bij tot de unieke uitstraling van deze woning. 

 

Witte muren met subtiele kleuraccenten
Zone Zuid Architecten 

 

Wit is de hoofdkleur voor de muren en het plafond. Dat zorgt voor een open gevoel en maakt de ruimte optisch groter. Zwart vormt de accentkleur en zien we terugkomen in de ramen en het meubilair. In dit zwart-wit interieur vormen de schilderijen en decoratie voor kleurijke accenten met een artistieke twist. Het gebruik van hout versterkt dan weer het gevoel met de natuur. 

 

Zwart als accentkleur in een witte omgeving
Zone Zuid Architecten 
Zwarte hangende haard bevestigd aan plafond
Zone Zuid Architecten 

 

Een echte eyecatcher in dit interieur is de hangende haard. Opnieuw in een zwarte kleur, passend bij de rest van de inrichting. De hangende haard is bevestigd aan het plafond op de tweede verdieping, waardoor deze ook in de hal een pronkstuk vormt.

 

Grote ramen met zicht op de tuin die het ruimtegevoel versterken
Zone Zuid Architecten 

 

Het gevoel van ruimte, gecreëerd door de witte kleur van de muren en het plafond, wordt nog versterkt door de vele en grote ramen aan de achterkant van de woning. Bovendien vervaagt daardoor de grens tussen binnen en buiten, waardoor de woning één lijkt met de natuur. 

 

Strakke keuken in zwarte kleur en met houten afwerking
Zone Zuid Architecten 

 

De witte muren, zwarte kleur en het gebruik van hout komen ook terug in de keuken. Samen met de gepolierde betonvloer heeft het geheel een strakke en natuurlijke look. Leuk extraatje is de opbergplaats voor wijn aan de rechterkant. Ordelijk én meteen ook een eyecatcher. 

 

Grondplan benedenverdieping
Zone Zuid Architecten 

 

Op het grondplan is te zien hoe de hal de benedenverdieping opsplitst in twee delen. Interessant is dat alle leefruimtes, namelijk de woonkamer, eetkamer en keuken, met elkaar verbonden zijn en aan de achterkant van de woning grenzen. Door de grote ramen met het uitzicht op de tuin zorgt dat voor een optimale lichtinval en de vervaging tussen het interieur en exterieur. Zo ben je binnen, maar telkens toch ook een beetje buiten.

 

Fotogalerij

Lees ook
Renovatie bungalow met tijdloze look Renovatie bungalow met tijdloze look Funky appartement met hip behang Funky appartement met hip behang Moderne woning in hout en crepi Moderne woning in hout en crepi Binnenkijken: Garage wordt trendy loft Binnenkijken: Garage wordt trendy loft Charmante boerderij met moderne aanbouw Charmante boerderij met moderne aanbouw Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Moderne villa met multiplex accenten Moderne villa met multiplex accenten Zolder appartement met mezzanine Zolder appartement met mezzanine Atelier op zolder Atelier op zolder Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Renovatie Victoriaanse villa Renovatie Victoriaanse villa Renovatie van herenwoning met moderne aanbouw Renovatie van herenwoning met moderne aanbouw