Origineel appartement met vintage meubelen

Origineel appartement met vintage meubelen

Dit ruime en kleurrijke Parijse appartement is een project van de Franse designer Sarah Lavoine. Het resultaat is een authentieke woonruimte met een combinatie van hedendaagse en vintage meubelen.

 

woonkamer met vintage meubelen
© Sarah Lavoine Studio


Dit appartament is opgedeeld in twee niveau’s via een mezzanine. Op het gelijkvloers bevindt zich de keuken, de badkamer, de eetkamer en een originele zithoek
Op de bovenverdieping bevindt zich een extra zithoek en een woonkamer. Het lichtrijke en ruime appartement is aangevuld met originele vintage meubelen. Daardoor straalt het heel wat persoonlijkheid uit.

 

vintage eetkamer met originele meubelen
© Sarah Lavoine Studio


Het authentieke gevoel wordt extra benadrukt door de wit geverfde houten balken. De witte  vloer die doorheen het hele huis is gebruikt, vergroot het lichte en ruime gevoel. De lichte kleuren wordt in evenwicht gebracht met pittige kleurrijke accenten van accessoires en meubels. Door de eetkamer aan te vullen met een zitbank, versterkt het no-nonsense en warme gevoel. 

 

Keuken in appartement met vintage interieur
© Sarah Lavoine Studio


De eetkamer loopt via een glazen wand door in de keuken. Daardoor zijn beide ruimtes toch gescheiden, terwijl je het open gevoel behouden blijft. Voor het keukenblad is gekozen voor epoxy, waardoor het makkelijk en onderhoudsvriendelijk is. De zwarte accenten die elders in de woning voorkomen, zijn ook hier doorgetrokken.
 

slaapkamer in appartement met vintage meubelen
© Sarah Lavoine Studio

 

Het kleurenpalet van de benedenverdieping is ook doorgetrokken in de slaapkamer. Witte plafonds en dito vloeren zorgen voor een ruimtelijk effect. Het zwart oogt licht dramatisch en luxueus. Een azuurblauwe bedsprei en gifgroene gordijnen, brengen extra kleur.

 

badkamer in appartement met vintage meubelen
© Sarah Lavoine Studio


De badkamer is klein, maar praktisch. Door dezelfde natuurlijk uitziende tegels te gebruiken zowel voor de afwerking van het bad, de muur en de wasbak, straalt de badkamer een gevoel van eenheid en authenticiteit uit. Dankzij de spiegel wordt de ruimte optisch vergroot. 
 

appartement met kleurrijke wand en vintage meubelen
©  Sarah Lavoine Studio


Bij het doorlopen in de hal komt de persoonlijkheid van dit appartement pas echt tot uiting. De scheidingswand fungeert als afsluiting met de eetkamer en de rest van de woning. Op de wand is aangevuld met decoratiestukken die het geheel extra cachet geven. De vormgeving is aan de hand van de ontwerpster van dit appartement. 

 

metalen trap in appartement met vintage meubelen
© Sarah Lavoine Studio


De metalen trap geeft dat authentieke gevoel weer. De ronde vintage spiegels in combinatie met de  blauwe muur stralen originaliteit en levendigheid uit, zonder te overdrijven.
 

appartement met vintage meubelen en mezzanine
© Sarah Lavoine Studio


Het mooiste deel van de woning, bevindt zich op de tweede verdieping waar een extra zithoek en leefruimte de ideale ruimte is om gasten te ontvangen. De originele glazen bolvormige hanglampen accentueren de vintage stijl.

 

woonkamer in origineel vintage appartement
© Sarah Lavoine Studio

De erkers en de witte kleuren op wanden en vloeren, brengen veel licht in de ruimte. De salontafels, zitstoelen en accessoires zijn stuk voor stuk vintage. De toevoeging van kleurrijke accenten zorgt voor extra persoonlijkheid. De zwarte kleuren zorgen voor een glamoureus effect.  

 

witte zetel in lichtrijk appartement met vintage meubelen
© Sarah Lavoine Studio


De wanden zijn de uitgelezen plek om de persoonlijke accenten te leggen. De tekening zorgt voor een kleurrijk accent en de kaders met grafische kunst zijn origineel.

Lees ook
Traditionele rijwoning met moderne aanbouw Traditionele rijwoning met moderne aanbouw Strakke penthouse in hartje Istanbul Strakke penthouse in hartje Istanbul Renovatie Victoriaanse villa Renovatie Victoriaanse villa Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer Kunstzinnige woning in oud magazijn (Melbourne) Kunstzinnige woning in oud magazijn (Melbourne) Moderne villa met hellend groendak Moderne villa met hellend groendak Villa met houten gevel Villa met houten gevel Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Klein appartement met open keuken en slaapkamer Klein appartement met open keuken en slaapkamer Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Atelier op zolder Atelier op zolder Indrukwekkend landhuis van Renee Zellweger (Bridget Jones) Indrukwekkend landhuis van Renee Zellweger (Bridget Jones)