Oud schoolgebouw omgebouwd tot moderne woningen

Oud schoolgebouw omgebouwd tot moderne woningen

Dit oude schoolgebouw aan de rand van de Amsterdamse binnenstad werd omgetoverd tot een reeks moderne woningen. De interieurarchitecten van Standard Studio maakten van dit deel van de site een hedendaags appartement met heel wat open ruimte.

 

 

Behoud van ruimte

Voor de opdrachtgevers staat het gezinsleven centraal. Daarom is de hoofdruimte, die oorspronkelijk een klaslokaal was, een multifunctionele ruimte; de keuken, eet- en woonkamer, speelruimte en het kantoor worden allemaal gecombineerd in één open ruimte. Het hoge plafond en de grote ramen accentueren het ruimtegevoel nog.

 

omgebouwd schoolgebouw
Standard Studio

 

open kantoor
Standard Studio

 

Naast de open ruimte wilden de opdrachtgevers natuurlijk ook voldoende privacy. De oude lerarenkamer van de school werd hiervoor omgebouwd tot twee gezellige slaapkamers.

 

slaapkamer appartement
Standard Studio

 

appartement slaapkamer
Standard Studio

 

 

speelruimte en opslagplaats

Dankzij de grote open ruimte hebben de kinderen natuurlijk voldoende ruimte om te spelen. Voor het speelgoed van de kinderen van het gezin moest er voldoende opslagplaats voorzien worden. Hiervoor werden er kasten op maat gemaakt die onder de trappen passen. Zo wordt het woongebied geen chaotische ruimte. Deze kasten kunnen overigens ook dienst doen als zithoek.

 

open ruimte zithoek
Standard Studio

 

 

karakter van de Gerenoveerde school behouden

De grote open ruimte, de stalen trappen en de gietvloer herinneren nog aan een school, de vorige bestemming van het gebouw. Onder meer de hippe keuken en de meubelen uit berkenplex zorgen echter voor de moderne uitstraling van dit appartement aan de rand van de binnenstad.

 

renovatie school
Standard Studio

 

Lees ook
Karaktervol herenhuis met modern interieur Karaktervol herenhuis met modern interieur Landelijke villa met modern interieur Landelijke villa met modern interieur Red Bull Office Londen Red Bull Office Londen Origineel appartement met vintage meubelen Origineel appartement met vintage meubelen Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Renovatie Victoriaanse villa Renovatie Victoriaanse villa Woonboot met verrassend modern interieur Woonboot met verrassend modern interieur Indrukwekkend landhuis van Renee Zellweger (Bridget Jones) Indrukwekkend landhuis van Renee Zellweger (Bridget Jones) Minimalistische prefab woning midden in het groen Minimalistische prefab woning midden in het groen Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy