Oude boerderij wordt moderne dokterspraktijk

Oude boerderij wordt moderne dokterspraktijk

Een oude boerderij omtoveren tot een dokterspraktijk? Het kan. In deze huisartsenpraktijk in Westerlo voelen patiënten zich op slag een stuk beter dankzij het frisse en moderne interieur.  
 

renovatie oude boerderij vooraanzicht


Dit project is een realisatie van interieurarchitect Johan Van Staeyen. De oorspronkelijke elementen van de boerderij werden behouden, aangevuld met een moderne hedendaagse accenten.

 

Wachtkamer in oude boerderij
 Roymans.com


De wachtkamer is als het ware in de boerderij ingebouwd. Zo blijft de oorspronkelijke balkenstructuur van de boerderij zichtbaar, terwijl het witte moderne interieur tot zijn recht komt.

 

Moderne dokterspraktijk in gerenoveerde boerderij
Roymans.com


De oorspronkelijke structuur van de 16e eeuwse boerderij valt mooi samen met de 21e eeuwse interieurelementen. De witte wanden van de wachtkamers zorgen ervoor dat de ruimte optisch groter wordt.

 

consultatieruimte dokterspraktijk in oude boerderij
Roymans.com

 

De consultatieruimte loopt in één stuk door. De gepolijste betonnen vloer die naadloos door de ruimte loopt, geeft een gevoel van eenheid. 

 

consultatieruimte dokterspraktijk boerderij
Roymans.com

 

woonkamer renovatie oude boerderij
Roymans.com


In het woongedeelte met grote houten massieve tafel nemen kunnen heel wat mensen aanschuiven. De gepolierde betonnen vloer maakt van de ruimte één geheel.
 

renovatie boerderij trap
Roymans.com


De houten trap leidt naar de mezzanine met sportlab.

 

zolder dokterspraktijk
Roymans.com

 

Renovatie moderne dokterspraktijk leefruimte
Roymans.com

 

renovatie oude boerderij tot dokterspraktijk
Roymans.com

 

Lees ook
Funky appartement met hip behang Funky appartement met hip behang Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte Creatief coworking kantoor in Amsterdam Creatief coworking kantoor in Amsterdam Luxe slaapkamer met badkamer en dressing in betonlook Luxe slaapkamer met badkamer en dressing in betonlook Renovatie met moderne aanbouw in glas Renovatie met moderne aanbouw in glas Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur De Zwarte Parel – Uniek rijhuis in rotterdam De Zwarte Parel – Uniek rijhuis in rotterdam Herenwoning met modern interieur en open zwevende trap Herenwoning met modern interieur en open zwevende trap Moderne bungalow met overdekt terras Moderne bungalow met overdekt terras Moderne bungalow renovatie met binnentuin Moderne bungalow renovatie met binnentuin Moderne renovatie van smalle woning Moderne renovatie van smalle woning Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten