Vissersrestaurant gerenoveerd tot trendy kledingzaak

Vissersrestaurant gerenoveerd tot trendy kledingzaak

Studio Mowk deed een geslaagde renovatie en herinrichting van een kledingzaak (Lily) in Oostende. Daarbij toverden ze een oud en donker vissersrestaurant om tot een lichtrijke hotspot. Het visserspand moest een renovatie ondergaan, geen sloop. Komen tot een zaak die passie uitstraalt, met respect voor het verleden, dat was het doel.

 

Het oude visserspand bestond uit een doolhof aan gangen, trappen en doorgezakte vloeren. De nieuwe kledingzaak daarentegen had maar 4 ruimtes nodig: een winkelruimte, kantoor, stockruimte en paskamers. Doordat er slechts 4 aparte ruimtes moesten komen, kon er heel wat openheid en ruimte gecreëerd worden.

 

renovatie-kledingzaak
Studio Mowk

 

Het mooiste voorbeeld van die ruimtecreactie is het atrium, de open ruimte in het midden van het gebouw. Het zorgt niet alleen voor een open sfeer, het brengt ook heel wat lichtinval met zich mee.

 

vissersrestaurant gerenoveerd tot kledingzaak
Studio Mowk

 

Centraal in de winkel, onder het atrium, wordt de dualiteit tussen oud en nieuw, af en onaf, ruw en effen, zichtbaar. Zo zie je dat niet alleen de oude tegelvloer behouden bleef, maar dat ook bepaalde bakstenen muurvlakken terug het licht mochten zien. Deze oude elementen in combinatie met de nieuwe inrichting zorgen voor een gezellig en vooral uniek resultaat. 

 

hedendaagse inrichting
Studio Mowk

 

In het pand werden tijdens de renovatie heel wat architecturale elementen blootgelegd. De houten balken en metalen liggers bijvoorbeeld, zorgen voor strakke lijnen die de ruimtes op alle niveaus doorklieven.

Het effect wordt getemperd door de zachte rondingen in de contouren van de open ruimte tussen de 2 verdiepingen. Deze contouren zie je ook terugkomen in de vormgeving van andere elementen in het interieur.

 

hedendaagse inrichting met oude elementen
Studio Mowk

 

De kledingzaak is een echte hot-spot. Het pand en ook elke ruimte erin moest dat uitstralen. Van bij het binnenkomen tot in het kantoor helemaal bovenaan nemen leuke eye-catcher die taak op zich: een multifunctionele toonbank, de technische koker die omgevormd werd tot een groene patio, het imposant atrium, …

Daarbij werd alles afgestemd op de noden van het Lily-team, met als ultieme doel: een maximale beleving voor de bezoeker en het team zelf.

 

renoveren hedendaagse stijl
Studio Mowk

 

Fotogalerij

Lees ook
Moderne woning in hout en crepi Moderne woning in hout en crepi Loft in oude schuur met originele houten balken Loft in oude schuur met originele houten balken Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning Charmante boerderij met moderne aanbouw Charmante boerderij met moderne aanbouw Wandkast: souvenirs etaleren en bergruimte Wandkast: souvenirs etaleren en bergruimte Rijwoning met groot ruimtegevoel Rijwoning met groot ruimtegevoel Klein appartement met open keuken en slaapkamer Klein appartement met open keuken en slaapkamer Moderne villa met hellend groendak Moderne villa met hellend groendak Landelijke villa met modern interieur Landelijke villa met modern interieur Renovatie met moderne aanbouw in glas Renovatie met moderne aanbouw in glas Trendy eclectische loft in Californië Trendy eclectische loft in Californië Imposante trappenhal met boekenkast op maat Imposante trappenhal met boekenkast op maat