Rijwoning met groot ruimtegevoel

Rijwoning met groot ruimtegevoel

Dit garden house in Toronto werd zodanig ingericht dat de link met buiten helemaal behouden bleef. De ruimtes lopen van de ene naar de andere over en daardoor kan het daglicht dankzij de grote ramen alle ruimtes in de woning bereiken.

 

Garden House Toronto
LGA Architectural Partners

 

Via de tuin kom je het huis binnen met behulp van een drietal trapjes binnen. Daardoor is het gelijksvloer van het huis een soort halfverdiep. Zo heb je steeds een mooi overzicht over wat er buiten leeft. De ramen geven zowel uit op de straat als op de tuin. Het huis is volledig doorkijkbaar en dus compleet in het straatbeeld geïntegreerd. 

 

Juiste materialen en kleuren voor een juiste look

Garden House Toronto living materialen
LGA Architectural Partners

 

De gietvloer is door de hele woning doortrokken wat het huis tot een mooi geheel maakt. De gietvloer zorgt voor een strakke look maar de retro kleuren van de salon creëren toch een aangenam warmtegevoel.
 

Garden House Toronto open ruimtes
LGA Architectural Partners

 

De woonkamer loopt via een klein opstapje direct over in de keuken en de trap naar boven. Hiervoor zijn geen deuren en gangen gebruikt en door de grote ramen in alle ruimtes, zijn de overlopen van de ene naar de andere kamer van datzelfde natuurlijke licht voorzien.
De trappen, stoelen, tafels en kasten zijn gemaakt uit hout wat het landelijke tuinaspect nog maar eens naar boven brengt.

Voor de woonkamer werden rode en oranje tinten gebruikt die door de combinatie met het hout in de meubels een warme retro atmosfeer creëren.
 

Garden House Toronto keuken kleuren
LGA Architectural Partners

 

Het kleurenpalet van de keuken neigt naar een frissere invloed van groen en blauw. Net als alle andere kamers is de keuken ook van een raam voorzien, zo groot als de gehele muur. Hierdoor kan je steeds van natuurlijk buitenlicht genieten wat een heel positief effect op het menselijke welzijn heeft.
 

garden house toronto keuken kleuren
LGA Architectural Partners

 

Als het dan toch te donker is om buitenlicht binnen te krijgen, kan je in de keuken het gordijn openvouwen met bomen op. Ook hier is de natuurlijke sfeer opnieuw vertegenwoordigd.

 

Voordelen grote ramen

Garden House Toronto voordeel grote ramen
LGA Architectural Partners

 

De gietvloer, de houten materialen en de grote ramen zijn werkelijk doorheen de hele woning doorgetrokken. Je vindt ze daarom eveneens terug in de werkruimte. Eén van de muren is volledig benut als boekenkast en de houten stoelen en bureau komen mooi tot z’n recht door de bleke muren en vloer. Net als alle andere ruimtes, is ook deze van een breed uitzicht voorzien.

Garden House Toronto bureau
LGA Architectural Partners

 

Een raam dat zo goed als de hele muur inneemt biedt vele voordelen: eerst en vooral win je enorm aan daglicht – wat tijdens heldere dagen goed zal zijn voor je energiefactuur -, je hoeft bovendien niet na te denken over met welke kleur of welk behangpapier je de muur zal bekleden. Het uitzicht dat het raam je biedt is het beste levende motief dat je kon kiezen.

Terwijl je werkt zal een zicht naar buiten je inspiratie ten goede komen. Je bent meer ontspannen en in deze moderne tijdens kan het veel deugd doen, eens op te kijken van je scherm en je ogen laten rusten met het zicht op buiten.

 

Lees ook
Dakappartement met mezzanine Dakappartement met mezzanine Landelijke villa met modern interieur Landelijke villa met modern interieur Moderne loft inrichting – Brussel Moderne loft inrichting – Brussel Binnenkijken: Google kantoor in Tokyo Binnenkijken: Google kantoor in Tokyo Kantoorinrichting Consultancy Bureau Kantoorinrichting Consultancy Bureau Binnenkijken: Google Tel Aviv Binnenkijken: Google Tel Aviv Minimalistische inrichting – De Pinte Minimalistische inrichting – De Pinte Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Design Penthouse in Antwerpen Design Penthouse in Antwerpen Landelijke inrichting met zachte kleuren Landelijke inrichting met zachte kleuren Stijlvol appartement met luxe materialen Stijlvol appartement met luxe materialen Modern dakappartement met mezzanine Modern dakappartement met mezzanine