Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning

Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning

Voldoende natuurlijk licht binnenkrijgen in een smalle woning is vaak een hele opgave. Om voor een goede lichtinval te zorgen, moet je dan ook heel wat creativiteit aan de dag leggen. Kijk mee hoe deze smalle Japanse woning omgetoverd werd tot een oase van licht en ruimte.

 

smalle woning
Atelier Spinoza

 

licht smalle woning
Atelier Spinoza

 

Het designbureau Atelier Spinoza ging de opdracht aan om de ruimte in deze moderne woning optimaal te gebruiken en om voor voldoende licht te zorgen. Om een maximale lichtinval op de drie verdiepingen te verkrijgen, zijn er uiteraard heel wat ramen in deze woning. Vooral de aanwezigheid van de schuine ramen maakt het huis veel lichter, waardoor het er meteen heel wat fleuriger uitziet.

 

lichtinval terras
Atelier Spinoza

 

Ook op het terras is er gedacht aan de juiste lichtinval. Ondanks de hoge houten wand op het terras, valt er voldoende licht binnen. Dit komt door het glazen schuifraam en het open rooster van de terrasbedekking van de verdieping erboven.

 

ruimte smalle woning
Atelier Spinoza

 

trap smal huis
Atelier Spinoza

 

In deze smalle woning is efficiënt gebruik van ruimte cruciaal. Om plaats te winnen, is de keukentafel dan ook vastgemaakt aan het aanrecht. Er zijn ook weinig wanden want die zouden het ruimtegevoel inperken: alle ruimtes lopen vlot in elkaar over. Ook de trap heeft een subtiele leuning, die het gevoel van ruimte niet breekt.

 

kunstlicht smal huis
Atelier Spinoza

 

houten plafond
Atelier Spinoza

 

Bovendien is de afwerking van deze woning erg verzorgd. Zo zorgen het houten plafond en de houten draagbalken voor een rustige sfeer en de subtiele kunstmatige verlichting creërt heel wat gezelligheid.

 

Lees ook
Moderne woning met dak & gevel in leien Moderne woning met dak & gevel in leien Moderne villa met metalen gevelbekleding Moderne villa met metalen gevelbekleding Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Google hoofdkwartier Londen Google hoofdkwartier Londen Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval Penthouse inrichting door Axel Vervoordt Penthouse inrichting door Axel Vervoordt Inrichten moderne nieuwbouw villa – Moeskroen Inrichten moderne nieuwbouw villa – Moeskroen Binnenkijken: Pinterest San Francisco Binnenkijken: Pinterest San Francisco Binnenkijken: Google Tel Aviv Binnenkijken: Google Tel Aviv Red Bull Office Londen Red Bull Office Londen Totaalrenovatie en uitbreiding arbeiderswoning – Ledegem Totaalrenovatie en uitbreiding arbeiderswoning – Ledegem Gezellig appartement met betonnen plafond Gezellig appartement met betonnen plafond