Villa met houten gevel

Villa met houten gevel

Villa N1 is een project van de Zweedse architect Jonas Lindvall. De houten gevelbekleding is een ode aan de typische Zweedse architecturale stijl uit het Scandinavische kustgebied. 

 

villa met houten gevel
© Åke E:son Lindman


Lindvall kreeg de opdracht van de bouwheer om een woning te ontwerpen die in direct contact staat met de natuur. Daar zijn het gebruik van natuurlijke materialen en de grote ramen een rechtstreeks bewijs van.

 

minimalistische woning met houten gevel
© Åke E:son Lindman


De opbouw en de gevelbekleding zijn een referentie naar de typische Zweedse zomerhuisjes. 
 

minimalistisch interieur in villa met houten gevel
© Åke E:son Lindman


Het interieur loopt rechtstreeks door in het exterieur, waardoor de woning nog meer één lijkt met de natuur. Binnen in de woning voeren strakke lijnen de boventoon.
 

woonkamer met beton en hout
© Åke E:son Lindman


Het gebriuk van natuurmaterialen zoals hout en marmer versterken het gevoel met de natuur. 

 

open keuken met werkblad in marmer
© Åke E:son Lindman


De vloer is afgewerkt met grote betontegels. In combinatie met de open structuur van het huis, zorgen ze ervoor dat de ruimte één geheel lijkt.
 

gang in villa met houten gevelbekleding
© Åke E:son Lindman


Doordat de deuren en kasten in de muur verwerkt zijn, wordt de ruimte in de woning optimaal benut. 
 

badkamer in marmer
© Åke E:son Lindman


Het Italiaanse Carrara-marmer geeft de badkamer een natuurlijke en authentieke uitstraling. 
 

strak interieur met houten gevel
© Åke E:son Lindman


Dankzij de vele openingen naar de tuin, trekt de woning heel wat natuurlijk licht binnen. De witte wanden versterken dit effect.
 

slaapkamer met houten kleerkast
© Åke E:son Lindman
Lees ook
Totaalrenovatie oude villa – Oud-Heverlee Totaalrenovatie oude villa – Oud-Heverlee Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Goedkope renovatie: Oude fabriek wordt trendy appartement Kindvriendelijk vakantiehuis in het hartje van Amsterdam Kindvriendelijk vakantiehuis in het hartje van Amsterdam Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Landelijke inrichting met zachte kleuren Landelijke inrichting met zachte kleuren Google hoofdkwartier Londen Google hoofdkwartier Londen Zolder appartement met wit interieur Zolder appartement met wit interieur Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Oude boerderij wordt moderne dokterspraktijk Oude boerderij wordt moderne dokterspraktijk Moderne woning met houten gevel en bepleistering Moderne woning met houten gevel en bepleistering Inrichting & uitbreiding kantoorgebouw in Noord-Frankrijk Inrichting & uitbreiding kantoorgebouw in Noord-Frankrijk Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Amerikaanse boerderij in landelijke stijl