Woonboot met verrassend modern interieur

Woonboot met verrassend modern interieur

Dat een woonboot niet saai hoeft te zijn, bewijst volgend interieurproject. Een woonplaats één met haar natuurlijke omgeving, die toch niet inboet aan stijl en modern bewustzijn. Dat is zowat de omschrijving voor het woonbootproject van BYTR Architects.

 

Woonboot aan het water
Stijl Stijl

 

Deze woonboot ligt verscholen aan een kanaal in Utrecht. De opdrachtgevers houden van de authenticiteit van woonboten. Daarnaast wilden ze dat de woonst omgeven werd door groen & bomen. Tergelijkertijd wilden ze ook hun privacy beschermen. Een heuse opdracht dus.

 

woonboot tussen bomen
Stijn Stijl


Daar zijn de Nederlandse architecten alvast in geslaagd. De achterkant van de woonboot is net naast een overloopbrug ingepalmd. Hier passeren wandelaars, maar ook fietsers. Er is streng over gewaakt dat er de inkijk door eventuele passanten beperkt blijft.

 

Nederlandse woonboot
Stijn Stijl


De wens om omgeven te zijn door bomen en natuur is perfect ingewilligd. Een huis naast de waterkant in een bosrijke omgeving zijn twee vliegen in één klap.

 

exterieur van moderne woonboot
© Stijn Stijl


Naast het voordeel van omringd te zijn door een groene omgeving, is de boot ook strak afgewerkt. De houten gevel doet modern, maar ook warm aan. Door hout te gebruiken, blijft de link met de natuur behouden.

 

Woonboot met modern interieur
© Stijn Stijl

 

BIj het binnenstappen maakt de houten gevel plaats voor integraal witte wanden aan de binnenzijde.

 

Keuken van moderne woonboot
© Stijn Stijl

 

Bij het binnenbekomen, beland je meteen in de keuken. Een keuken waar wit de boventoon voert, wordt afgewerkt met een gepolijste betonnen vloer. 

 

interieur en living van een woonboot
© Stijn Stijl

 

Dankzij de vele ramen is er veel natuurlijke lichtinval. De witte muren, de naadloze vloer en een overdaad aan licht zorgen voor een ruimtelijk gevoel.
 

Strakke keuken midden in woonboot
© Stijn Stijl


Dankzij de warme en moderne elementen is deze keuken qua stijl perfect in evenwicht. Het is bovendien een keuken waarin geleefd mag worden.

 

familievriendelijk interieur


Daarnaast is deze woonst ook familievriendelijk. Door het benutten van de wanden als opbergruimte, kan je makkelijk alle rommel en spullen kwijt.
 

woonkamer van een woonboot
© Stijn Stijl

 

Ook in deze woonkamer wordt het gebruik van hout doorgetrokken. Een eiken vloer vormt een sleutelelement in deze woonkamer. De houten kachel maakt het geheel af en versterkt ook het warme gevoel. De witte muren vergroten het ruimtelijk gevoel van deze kamer.

 

Woonkamer van woonboot met retro interieur
© Stijn Stijl


Ook hier geeft de natuurlijke lichtinval een boost aan het ruimtelijk gevoel van de woning. Het karakter van deze ruimte wordt nog vergroot dankzij de leuke wand in vintage behang en de retro stoelen.

 

 
badkamer van woonboot
© Stijn Stijl

 

De badkamer is compact, maar toch is alles aanwezig.  Ondanks de kleine oppervlakte voelt ze absoluut niet klein aan. Dankzij de witte muren wordt de badkamer optisch vergroot.
 

dak van een woonboot
© Stijn Stijl


Op het terras heb je een leuke uitkijk op de omringende omgeving. Het platte dak laat ook heel wat licht binnen. Het groene aspect wordt ook hier doorgetrokken. De natuurlijke dakbedekking zorgt meteen voor eenheid met de omgeving.

Lees ook
Hoofdkantoor Cisco-Meraki (San Francisco) Hoofdkantoor Cisco-Meraki (San Francisco) Verbouwde boerderij met authentiek karakter Verbouwde boerderij met authentiek karakter Luxueuze villa in Ukkel Luxueuze villa in Ukkel Renovatie met moderne aanbouw in glas Renovatie met moderne aanbouw in glas Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer Loft in oude schuur met originele houten balken Loft in oude schuur met originele houten balken Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Moderne woning in hout en crepi Moderne woning in hout en crepi Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Moderne rijwoning met verrassende binnentuin Oude boerderij wordt moderne dokterspraktijk Oude boerderij wordt moderne dokterspraktijk Vernieuwend appartement met groene accenten Vernieuwend appartement met groene accenten Wit appartement met Scandinavische inrichting Wit appartement met Scandinavische inrichting