Maarten van Severen Stoel .03 – Vitra

Maarten van Severen Stoel .03 – Vitra

Stoel .03 is een van de bekendste ontwerpen van de Antwerpse topontwerper Maarten van Severen. De stoel werd in 1998 voor het eerst op de markt gebracht door Vitra en was meteen een schot in de roos. Stoel .03 is eenvoudig en slank van vorm maar dankzij de vernuftig geïntegreerde bladveren in de rugleuning en het gebruik van integraalschuim toch erg comfortabel.

 

van severen stoel .03
Vitra

 

De slank vormgegeven designstoel .03 van Maarten van Severen leent zich uitstekend voor gebruik in de keuken, op kantoor (als vergaderstoel) of voor gebruik in allerlei openbare gelegenheden waar men prijs stelt op een comfortabele functionele stoel.

 

Vitra stoel 03
Vitra

 

De rug- en zitschaal van deze minimalistisch ontworpen stoel zijn gemaakt van een soepel integraalschuim. Het bijzondere aan het vierpotige onderstel is het gebruikte materiaal en vorm van de poten. De voorpoten zijn gemaakt van aluminium en hebben een rechthoekige vorm, de achterpoten zijn gemaakt van buisstaal en zijn rond. Het is deze aparte combinatie van materialen en de wijze waarop de zitschaal overloopt in de poten, die de stoel zijn karakteristieke charme geeft.

 

Design stoel van severen 03
Vitra

 

 

Vitra stoel .03 kopen: uitvoeringen

Het onderstel van de .03 stoel is afgewerkt met een zilverkleurige of zwarte poedercoating maar een verchroomde versie is ook leverbaar. Er bestaat ook een stapelbare versie van de .03 stoel. Deze kan ook voorzien worden van armleuningen. De klassieke stoel .03 is leverbaar in zeven kleuren vanaf ongeveer € 475.

Stapelbare stoel Vitra
Vitra – Stapelbare .03 stoelen

 

 

Maarten van Severen (1956-2005)

Maarten van Severen begon vanaf het midden van de jaren tachtig met het ontwerpen van meubelen. In het begin van zijn carrière produceerde hij ze zelf in zijn atelier in Gent. Later ging hij samenwerken met grote design producenten als Vitra, Pastoe en Alessi.  Soberheid, duurzaamheid en comfort zijn altijd uitgangspunten geweest bij zijn ontwerpen.

Maarten Van Severen
Vitra
Lees ook
DoNuts tuinmeubel – Dirk Wynants DoNuts tuinmeubel – Dirk Wynants Vlinderstoel 3107 (Arne Jacobsen) – Fritz Hansen Vlinderstoel 3107 (Arne Jacobsen) – Fritz Hansen Tom & Jerry Barkruk – Magis Tom & Jerry Barkruk – Magis East Meets West zitmeubel – Tonio de Rover East Meets West zitmeubel – Tonio de Rover Tray Table Bijzettafel – Hay Tray Table Bijzettafel – Hay Ghost stoelen Kartell – Philippe Starck Ghost stoelen Kartell – Philippe Starck Morfeo sofa – Domodinamica Morfeo sofa – Domodinamica Eames Plastic Armchair – Vitra Eames Plastic Armchair – Vitra Nordic TV-meubel – Ethnicraft Nordic TV-meubel – Ethnicraft Eiken boekenkast Ligna – Ethnicraft Eiken boekenkast Ligna – Ethnicraft About A Stool AAS32 barkruk – Hay About A Stool AAS32 barkruk – Hay Lem barkruk – Lapalma Lem barkruk – Lapalma