Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
troffelvloer gietvloer

Troffelvloer

Troffelvloeren zijn sterke, slipvaste en krasbestendige vloeren die makkelijk te onderhouden zijn. Ze worden vanwege deze uitstekende eigenschappen vaak bedrijfsmatig toegepast. Inmiddels winnen deze vloeren ook aan populariteit bij de consument en vind je ze steeds meer terug in de moderne woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer.

 

Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, is een naadloze vloer die bestaat uit gekleurde fijne grind- of kwartskorrels die samengebonden zijn door een epoxyhars. Een troffelvloer dankt zijn naam aan de manier waarop de vloermortel aangebracht wordt. Dit gebeurt handmatig met een troffel en een vlakspaan. Een troffelvloer is feitelijk geen gietvloer maar wordt door sommige aanbieders wel tot deze categorie gerekend.

 

Toepassingen

Troffelvloeren worden vaak toegepast in gelegenheden waarbij een sterke, goed te reinigen vloer gewenst is. Dat kan zijn in dokters- of tandartspraktijken, ziekenhuizen, industriële omgevingen, openbare gelegenheden (douche- en toiletruimte), en in de horeca (keukens). Door de uitstekende eigenschappen van deze vloer zie je deze ook steeds meer terug in het moderne interieur. Troffelvloeren zijn erg sterk, minder krasgevoelig dan kunststofgebonden gietvloeren en volledig vloeistofdicht.

 

plaatsing troffelvloer
Dreamstime

 

Voordelen van een troffelvloer

  • Bestand tegen zware belasting.
  • Bestand tegen chemicaliën en zuren.
  • Naadloos karakter en een moderne industriële look.
  • Harde, zeer slijtvaste vloer (minder krasgevoelig dan een polyurethaan gietvloer).
  • Makkelijk te onderhouden waardoor hygiënisch.
  • Te combineren met vloerverwarming.
  • Geluiddempend.
  • Slipvast.

 

Nadelen van een troffelvloer

  • Industrieel karakter (voor sommigen is dit juist een voordeel).
  • Het plaatsen van de vloer neemt al snel enkele dagen in beslag.
  • Aangezien troffelvloeren niet volledig zelfnivellerend zijn, is er wel wat werk om de vloer mooi egaal te krijgen.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van een troffelvloer? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij specialisten in naadloze vloeren. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

troffelvloer plaatsen
Dreamstime

 

Kleuren en afwerkingen

Troffelvloeren kunnen in een grote variëteit aan kleuren worden geleverd. De korrelgrootte varieert van 0.3 tot 2mm. Het is ook mogelijk om een figuur of logo in de vloer aan te brengen waardoor je een unieke vloer krijgt. Je kunt kiezen voor een matte of een glanzende afwerking.

 

Aanbrengen van een troffelvloer: werkwijze

  1. Allereerst wordt de ondergrond grondig geschuurd en gereinigd.
  2. Er wordt een hechtprimer op de ondergrond aangebracht die ervoor moet zorgen dat de vloer goed kan hechten aan de ondergrond. De vloer moet nu drogen (gemiddeld 24 uur).
  3. De componenten van de vloer worden met elkaar gemixt. De vloermortel wordt vervolgens met een troffel aangebracht op de vloer en met een vlakspaan netjes gladgestreken.
  4. Er worden nog twee coatingslagen aangebracht die zorgen voor de uiteindelijke bescherming van de vloer. De vloer moet hierna weer drogen en is na 24 uur beloopbaar.

TIP: je laat jouw troffelvloer best plaatsen door een gespecialiseerde vakman. Deze beschikt over de nodige kennis en professioneel materiaal om de klus tot een goed einde te brengen. Ontvang vrijblijvend offertes op maat van jouw project via de offertepagina.

 

troffelvloeren
Shutterstock

 

Verschil troffelvloer en steentapijt

In feite zijn beide vloeren hetzelfde van opbouw, het verschil zit voornamelijk in de korrelgrootte van het gebruikte grint of kwarts in de vloer. Steentapijt is grover van structuur en heeft hierdoor een andere decoratieve uitstraling. Een troffelvloer heeft een wat ‘vlakkere’ look maar is daarentegen weer makkelijker schoon te maken dan een vloer van steentapijt.

Je kunt het oppervlak van een troffelvloer een beetje vergelijken met de structuur van een sinaasappelhuid. Deze is niet volledig glad maar ook weer niet ruw. Steentapijt is dat wel. Meer info en prijzen voor het plaatsen van steentapijten vind je in dit artikel.

 

prijs troffelvloer plaatsen

Een troffelvloer kost gemiddeld €60 tot €80 per vierkante meter. De prijs is bij de meeste aanbieders afhankelijk van het aantal vierkante meters. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. Daarnaast speelt ook de moeilijkheidsgraad van de werken een rol bij het berekenen van de prijs. Als het bijvoorbeeld gaat om de plaatsing van een troffelvloer in aansluitende kleine ruimtes met veel hoeken, zal de plaatsing wat moeilijker verlopen dan bij het gieten van een vloer op één groot oppervlak.

Wil je een beroep doen op een vakman voor de plaatsing van een troffelvloer? Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in het plaatsen van vloeren. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen:

Troffelvloer laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Legpatroon van tegels
Legpatroon van tegels
PVC vloeren als duurzame en goedkope vloerbekleding
PVC vloeren als duurzame en goedkope vloerbekleding
Betonvloer: Eigenschappen & Inspiratie voorbeelden
Betonvloer: Eigenschappen & Inspiratie voorbeelden
Parketvloer plaatsen: Soorten parketvloeren
Parketvloer plaatsen: Soorten parketvloeren
Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk
Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk
Gekleurde cementtegels met patroon
Cementtegels: Soorten, patronen & prijzen
laminaat tegelmotief keuken
Laminaat met tegelmotief
Sisal vloerbedekking: Warm en natuurlijk
Sisal vloerbedekking: Warm en natuurlijk
PU gietvloer
Polyurethaan vloer
Keramische tegels: Soorten tegels op een rijtje
Keramische tegels: Soorten tegels op een rijtje
Keramisch parket | Soorten en prijzen
Keramisch parket | Soorten en prijzen
Vinylvloeren: Multifunctionele vloerbekleding
Vinylvloeren: Multifunctionele vloerbekleding