De betonlook is heel erg hip. Het geeft je interieur een stoere en industriële uitstraling. Voor het creëren van een betonlook heb je verschillende mogelijkheden. Kiezen voor  verf is één van die opties. In dit artikel sommen we de voordelen op van een betonlook verf en krijg je een stappenplan mee voor het aanbrengen van de verf.


 

Voordelen van betonlook verf

Bij de creatie van een betonlook kan je kiezen uit verschillende opties. Verf is daarbij vaak goedkoper in vergelijking met andere opties zoals beton cire of betonbehang. Het is ook beschikbaar in verschillende tinten en is makkelijk aan te brengen. Een bijkomend voordeel is dat je de verf kan aanbrengen op verschillende ondergronden.
 

aanbrengen-betonlook-verf © Pure & Original


aanbieders en prijzen 

Betonlook verven zijn beschikbaar in donkere en lichte tinten. Bovendien kan je zowel kiezen uit pasta's als uit vloeibare verf.

Sommige doe-het-zelfzaken bieden betonlook verf aan van hun huismerk. Er zijn verschillende verfmerken die producten aanbieden om waarmee je een betonlook kan nabootsen. We sommen ze even op : 

  • Histor
  • Pure & Original
  • Stilleven
  • L'Authentique

De kostprijs voor verf met betonlook is sterk afhankelijk van het merk. Prijzen beginnen vanaf € 8 per vierkante meter. Een ruim aanbod vind je terug in deze webshop.

 

 

stappenplan aanbrengen van betonlook verf

Bij het aanbrengen van een betonlook verf volg je min of meer dezelfde stappen als bij het aanbrengen van andere verfsoorten.

stappenplan aanbrengen betonlook verf © Detweakfabriek.nl

 

  1. Zorg ervoor dat alle ondergronden stof -en vetvrij zijn. Bescherm de rest van je interieur tegen spatten door middel van plastiekfolie en afplaktape.
  2. Breng een goede grondlaag aan. Er zijn primers op de markt speciaal voor betonlook verf en geschikt voor verschillende ondergronden.
  3. De betonlook creër je door te werken met verschillende lagen. De eerste basislaag werkt als een eerste kleur. Door het aanbrengen van de tweede laag van een donkerdere kleur krijg je dan het betonlook effect. In tegenstelling tot de klassieke manier van verven, moet je hier werken in verschillende richtingen om de illusie van beton op te wekken.
  4. Eventueel kan je nog een laatste afwerkingslaag aanbrengen. Hiermee worden de vorige verflagen afgesloten en bescherm je ze tegen vocht. Vooral aan te raden in keukens en badkamers.

 

Offertes voor schilderwerken aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij professionele schilders uit uw regio. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!