Met fotobehang transformeer je een saaie wand tot een echte eyecatcher. Zo kan je genieten van beroemde skylines, fenomenale natuurzichten, abstracte kunstwerken of levensgrote familiefoto's. Welke soorten er zijn en waar je op moet letten als fotobehang gaat kopen, lees je hier.

 

Materialen en kwaliteit fotobehang

Fotobehang wordt gemaakt op basis van behangpapier of vliesbehang. Bij behangpapier moet het papier zelf ingesmeerd worden met lijm terwijl je bij vliesbehang direct de muur mag insmeren. Vliesbehang gaat ook geen blazen vertonen of lichtjes krimpen. Dit kan bij gewoon behangpapier wel het geval zijn. Als nadeel geldt dat fotobehang van vliesbehang tot 3 maal duurder is dan gewoon behangpapier. Tegenwoordig bestaat er ook al fotobehang zonder lijm. Je hoeft dan enkel nog water aan te brengen op de muren om de print te bevestigen.
 

fotobehang bloemen komar© Komar

 

 

 

Fotobehang assortiment

Fotobehang kan je kopen in tal van originele prints. Zo kan je een stedelijke omgeving zoals New York in huis halen of een rustgevend stukje natuur uit Canada. Ook abstracte kunstwerken en uitvergrote bloemen kunnen je interieur een frisse uitstraling geven.

 

 

Merken fotobehang

Er zijn heel wat fabrikanten die fotobehang maken. We zetten de origineelste op een rij!
 

EIJFFINGER FOTOBEHANG

Eijffinger is een Nederlandse fabrikant van hoogwaardige behangcollecties. Hun fotobehang is terug te vinden onder naam Wallpower en telt meer dan 100 verschillende foto's. Eijffinger fotobehang is afwasbaar en gemaakt van smartpapier (vliesbehang).

Richtprijs fotobehang 372cm x 280 cm = 320€

 

Eijffinger fotobehang© EIJFFINGER

 

 

KOMAR FOTOBEHANG

Komar is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in fotoprints. Hun collectie telt meer dan 1000 foto's en wordt zowel geprint op vliespapier als gewoon behangpapier.

Richtprijs fotobehang op basis van papier 368cm x 254 cm = 86€
Richtprijs fotobehang op basis van vlies 368cm x 248 cm = 119€
 

Fotobehang Komar: New York© Komar

 

 

MISTER PERSWALL - BEHANG OP MAAT

Mister Perswall is een Belgisch bedrijf waarbij je kan kiezen uit verschillende foto's en vervolgens op maat kan laten printen. Ook eigen foto's uploaden is mogelijk. Voor hun fotobehang op maat moet je rekenen op een prijs van 49 euro per vierkante meter.
 

Boeken fotobehang Mister Perswall© Mister Perswall

 

 

Deco Wall fotobehang

Heb je geen zin om veel geld te hangen aan je accentwand dan is het behang van Eurographics misschien wel iets voor jou. Hun collectie fotobehang is gemaakt op basis van papier en kost 60 euro voor een print van 254cm x 366 cm, behanglijm inbegrepen. Naast New York hebben ze ook fotobehang van bakstenen, hout en beelden uit de natuur. Deco Wall fotobehang kan je hier kopen.
 

fotobehang New York Skyline© Deco Wall

 

 

 

Fotobehang op maat

Je eigen fotobehang ontwerpen is ook perfect mogelijk. Zo kan je op ludieke manier de mooiste familiemomenten vereeuwigen op de muur. Afhankelijk van de oppervlakte schommelt de kostprijs van zelfgemaakt fotobehang tussen de 50 en 75 euro per vierkante meter. Bij het ontwerpen van je eigen fotobehang kies je bij voorkeur foto’s met een hoge resolutie.

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Bram De Vos heeft een voorliefde voor functioneel en ongewoon design. Naast bloggen houdt hij zich graag creatief bezig in huis & tuin. In 2009 studeerde hij af als interieurvormgever aan het KASK in Gent.

MEER ARTIKELS VAN BRAM DE VOS