Muurstickers worden steeds vaker gebruikt om lege wanden op te fleuren. Ze zijn verkrijgbaar in diverse vormen en stijlen waardoor ze perfect passen in elk interieur. De laatste jaren is de kwaliteit ook sterk vooruit gegaan. Hierdoor hechten ze niet alleen beter maar zijn ze ook makkelijker te verwijderen zonder de muren te beschadigen.

 

 

Soorten muurstickers: Vinyl of papier

Muurstickers zijn verkrijgbaar op basis van vinyl of papier. Kwalitatieve vinyl muurstickers zijn iets duurder maar hebben wel tal van voordelen ten opzichte van de papieren variant. Zo is vinyl heel sterk en hechten ze beter aan de muren. Aangezien ze dunner en fijner afgewerkt zijn sluiten ze ook mooier aan op de muren en lijkt het net alsof het muurschilderingen zijn. Onder de vinylstickers zijn er ook heel wat kwaliteitsverschillen. Kies liever voor een gekend merk om problemen te vermijden.
 

originele muurstickers Ferm Living© Pinterest

 

 

 

Muursticker merken : KEK Amsterdam

KEK Amsterdam is een Nederlandse ontwerpstudio die bijzondere producten maakt en bekend geworden is door hun opvallende muurstickers. De stickers met boomstammen kosten tussen de 30 en 100 euro.
 

KEK muurstickers© KEK Amsterdam

 

 

 

Ferm Living muurstickers

Ferm Living is een design bedrijf dat kleurrijke spullen uitbrengt met een Scandinavische toets. In hun collecties zijn ook heel wat leuke en originele muurstickers terug te vinden voor jong en oud. De muursticker met wereldkaart is verkrijgbaar voor 82 euro. Voor de beschrijfbare maandkalender betaal je 79 euro. De stickers kan je hier online kopen.
 

Ferm Living muurstickers© Ferm Living

 

 

 

ZWART-WIT muurstickers van Nouvelles Images

Deze zwart-wit stickers van de iconen Charlie Chaplin en Marilyn Monroe zijn terug te vinden in de celebrities collection van Nouvelles Images.
 

Muurstickers zwart-wit© Nouvelles Images

 

 

 

Muurstickers bevestigen

Om muurstickers volledig tot hun recht te laten komen, is het belangrijk ze aan te brengen met de nodige voorzorgsmaatregelen. Zo laat je de stickers best even liggen op kamertemperatuur en moet je de ondergrond reinigen alvorens de stickers te plakken. Bij oneffen materialen zoals glasvezelbehangpapier en ruwe muren is het mogelijk dat stickers niet hechten. Test je muren daarom vooraf uit met een klein stukje sticker. Muurstickers kunnen ook perfect geplakt worden op deuren en kasten. Hou er wel rekening mee dat deze moeilijker te verwijderen zijn.

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Bram De Vos heeft een voorliefde voor functioneel en ongewoon design. Naast bloggen houdt hij zich graag creatief bezig in huis & tuin. In 2009 studeerde hij af als interieurvormgever aan het KASK in Gent.

MEER ARTIKELS VAN BRAM DE VOS