Ben je druk bezig met het renoveren van je woning? Renovlies behang is een perfect alternatief voor het herstellen van oud stucwerk. Het maakt oudere muren weer als nieuw met weinig moeite. Renovatievlies is mooi egaal, heeft geen structuur en is overschilderbaar. Info over de plaatsing en prijs van renovlies behang vind je terug in dit artikel.

 

Witte kamer met parket in vissegraat © Shutterstock

 

Wat is Renovlies?

Renovlies (afkorting van renovatievlies) is een goed alternatief om je oude muren er weer als nieuw te laten uitzien. Het is overschilderbaar behang dat verkrijgbaar is in verschillende diktes. Het is een modern alternatief voor glasvezelbehang waardoor je witte, egale wanden verkrijgt. Renovatievlies wordt meestal geplaatst zonder structuur maar je kan het ook kopen met diverse prints.

 

renovleis behang voor renovatie van muren © Erfurt

 

Eigenschappen renovlies behang

Renovlies wordt aangebracht op een behangklare wand. Kleine gaatjes, haarscheuren en oneffenheden worden moeiteloos gestopt met dit materiaal. Bultjes worden best wel even gelijk geschuurd met de muur. Het is een zeer sterke en scheuroverbruggende afwerking die niet te onderscheiden valt van stucwerk. Bovendien krijg je een glad resultaat dat perfect overschilderbaar is. 

 

renovlies of glasvezelbehang? 

In een gerenoveerde woning werd er resoluut gekozen voor glasvezelbehang om slechte muren op te kalefateren. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in allerlei structuren en is overschilderbaar. Het brengt ook allerlei nadelen met zich mee. Het is moeilijk te plaatsen en het veroorzaakt vaak allergische reacties. Daarbovenop is het niet milieuvriendelijk. Renovlies heeft de laatste jaren de plaats van glasvezelbehang overgenomen. Het materiaal is gemakkelijker te plaatsen en kent een betere hechting. Professionele schilders zweren momenteel bij renovatievlies.

 

Glasvezelbehang - patronen © Colora

 

 

 

Stucwerk of renovlies?

Het resultaat van renovlies is perfect vergelijkbaar met een nieuw laagje stucwerk. Het is eveneens naadloos en zorgt voor strakke, egale muren. Het aanbrengen van renovlies is ongeveer 30% goedkoper dan het traditionele stucwerk. De werken gaan ook veel sneller en de muren zijn vrijwel meteen overschilderbaar. Andere pluspunten: renovlies is krasvaster en kan beter tegen een stootje. 

 

Renovlies aanbrengen © Auro vliesbehang

 

 

 

Voor- en Nadelen renovlies behang

Dankzij renovlies is het mogelijk om in een oude woning strakke, naadloze wanden te realiseren. Het is brandveilig, krimpvrij, stoot- en krasvast. Het grootste nadeel van renovlies is de relatieve onbekendheid. Veel mensen kiezen in de doe-het-zelf zaak nog vaak voor glasvezelbehang terwijl renovlies veel beter scoort op gebied van prijs, plaatsing en milieuvriendelijkheid. Renovlies is zowel geschikt voor wanden en plafonds. Naast de verschillende diktes kan je ook kiezen tussen standaard en voorgeschilderd vliesbehang.

 

Scandinavisch interieur - renovlies © Hay

 

 

 

Prijs renovlies

Renovlies is verkrijgbaar in verschillende diktes. Welke dikte je nodig hebt voor je woning is afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond. De prijs van renovlies hangt samen met de dikte van het behang. Prijzen per rol schommelen tussen de €45 en €80. De prijs per vierkante meter schommelt rond de 2 à 3 euro. Renovlies kan je hier online kopen.

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST