Ben je op zoek naar een originele salontafel die niet veel geld kost dan moet je zeker eens overwegen om deze zelf te maken van een oude palet. Met enkele toevoegingen maak je er een praktisch tafeltje van dat gegarandeert een eyectacher wordt in je interieur.

 

Inspiratie salontafels van oude paletten
 

salontafel palet met wielen© House Doctor


Wil je het oorspronkelijk karakter van de palet zoveel mogelijk behouden dan voeg je er best zo weinig mogelijk aan toe. Het enige wat je moet doen is een laagje vernis plaatsen, 4 wielen onder vijzen en een glazen plaat op maat laten snijden. Zo kan je op minder dan een uur tijd genieten van je nieuw salontafel. Heb je geen zin om zelf te klussen dan kan je bovenstaand salontafel in mangohout kopen. Dit wordt verdeeld door House Doctor en kan je kopen voor 895 euro.

 

 

zetel en tafel van paletten© Shutterstock


Naast een salontafel is het ook perfect mogelijk om een bijhorende zitbank te maken van oude paletten. Bovenstaande zitbank werd gemaakt van 3 paletten en afgewerkt met een kussen op maat. Het salontafel en de bank werden vervolgens afgewerkt met de white wash techniek.

 

 

salontafel van paletten© Shutterstock


Door twee paletten op elkaar te plaatsen maak je het salontafel zo'n 34 centimeter hoog. Dit is een comfortabele hoogte om op te eten of even te computeren. De ruimte tussenin de twee paletten kan gebruikt worden om magazines op te plaatsen.

 

tafel van palet© Shutterstock

 

Heb je liever een rechthoekig salontafel dan kan je de paletten ook geschrankt op elkaar plaatsen zoals bij bovenstaande foto.

 

 

 

Oude paletten kopen
 

Afmetingen europallet© Euro paletten


Wanneer je op zoek gaat naar oude paletten zijn Euro paletten zeker een aanrader. Deze hebben steeds dezelfde afmetingen en zijn bijzonder sterk. je kan ze herkennen aan het 'EUR' logo en kosten tweedehands zo'n 7 euro. Andere palettten zijn uiteraard ook perfect mogelijk.

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Bram De Vos heeft een voorliefde voor functioneel en ongewoon design. Naast bloggen houdt hij zich graag creatief bezig in huis & tuin. In 2009 studeerde hij af als interieurvormgever aan het KASK in Gent.

MEER ARTIKELS VAN BRAM DE VOS