Als man heb je af en toe nood aan wat meer privacy. Soms wil je misschien zelfs ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, alleen of met vrienden. De mancave is de ideale oplossing. Ver hoef je het niet te zoeken. Zoek een vrijstaande kamer in huis en ga aan de slag. Vind hier meer tips voor de ideale mannenkamer.

 

tiP 1 : TOOG

Geen mancave zonder biertoog. Met deze leuke barkrukken gemaakt op basis van oude biervaten scoor je zeker en vast bij je vrienden.
 

barkrukken mancave © Pinterest

 

Is je kamer net niet groot genoeg voor een heuse biertoog? Deze originele bijzettafel die ook kan dienen als kickertafel, zal evenveel indruk maken.
 

originele salontafel mancave © Dazida.com

 

Ook zonder groot budget kan je leuke dingen doen. Deze toog kan je zelf maken uit houtpaletten. Hiermee kies je voor een duurzaam en origineel alternatief.

zelfgemaakte toog © Pinterest

 

tip 2: ontspanning

Nadat je je vrienden getrakteerd hebt op een biertje, is er tijd voor wat spelplezier. Hergebruik oude wijnkurken en bouw er een origineel dartsbord mee. Bewonderende blikken gegarandeerd.

placeholder ©  Pinterest


Nodig nog meer vrienden uit en speel samen biljart op een stoere biljarttafel. 
 

stoere biljarttafel © Fromthisperspective.com

 

 

tip 3: baken je territorium af

Omdat je mancave tenslotte enkel voorbehouden is voor mannen, moet je ook denken aan de kleine details. Zorg er daarom voor dat de wc en wasbak aangepast zijn aan een mannelijk publiek. Deze stoere wastafels uit gerecycleerd materiaal houden dames op veilige afstand.

stoere wastafel © Pinterest

 


TIP 4: SLAAPPLEK

Gun jezelf wat rust na een zwaar nachtje uit. Deze zelfgemaakte hangmat is de ideale plek in de mancave om de batterijen terug op te laden.

Hangmat voor mannen © Pinterest

 

Hongerig naar meer? Bekijk onderstaande fotogallerij voor nog meer originele tips.