De betonlook is heel erg in. Het oogt industrieel en tergelijkertijd ook warm. Bovendien voegt het extra karakter toe aan je interieur. Om een betonlook te creëren kan je kiezen uit verschillende materialen. In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden en telkens wat inspirerende voorbeelden.

 

 

Tip 1: betonlook verf

Je hoeft niet noodzakelijk te gaan voor bepleistering of tegels om een betonlook te creëren, het kan ook met verf.  Je kan kiezen voor het aanbrengen van één of verschillende lagen, afhankelijk van het door jou gewenste effect. Het resultaat is een muur met de uitstraling van ongepolijst beton. De meeste fabrikanten bieden verschillende tinten aan. Betonverf is meestal een fijnkorrelige pasta, die je aanbrengt na de grondlaag. Verf is de goedkoopste oplossing. In dit artikel vind je meer informatie over een betonlook verf.

 

betonlook verf © Pure & Original

 

 

 

tip 2: betonlook behang

Je kan ook kiezen voor behang met een betonlook. In principe is dit fotobehang met de uitstraling van een betonnen muur. Hierin kan je kiezen uit verschillende tinten. Het voordeel van behang is dat je kan kiezen uit verschillende structuren waarbij de bekistingspanelen duidelijk zichtbaar zijn. 
 

betonlook behang © Piet Boon


De meeste fabrikanten bieden een variatie aan van zowel lichte als donkere tinten. Dit leuke vliesbehang van Piet Boon breng je direct aan op een gelijmde muur, zonder gedoe met behangtafels.  
 

betonlook in behang © Piet Boon


Het voordeel van betonbehang is dat het op het eerste zicht een realistisch afbeelding is van een echte betonnen muur. Bovendien heb je de keuze tussen verschillende soorten structuren. Een bijkomend voordeel is dat je hiermee sneller een betonlook creërt in vergelijking met andere opties zoals verven of bepleistering. 

Onderstaande voorbeeld is een goed voorbeeld van hoe je met behang alle aandacht kan toetrekken naar een muur door te kiezen voor een in het oog springende betonlook. Voor betonbehang mag je rekenen op ongeveer € 45 per vierkante meter.  Het behang met betonlook van Piet Boon is te koop in deze webshop.
 

betonlook behang muur © Piet Boon

 

 

 

tip 3: betonstuc

Betonstuc of beton cire is een bepleistering. Het is een waterdicht en vrij makkelijk te reinigen is. Ideaal voor badkamers en keukens. Het vormt een leuk alternatief voor tegels. Hiermee creër je een naadloze en strakke look. Je kan er zelfs voor kiezen om kleurpigmenten te laten toevoegen aan het mengsel. Daarmee kan je in verschillende ruimtes telkens andere accenten leggen. 

 

betonstuc keuken © www.st-pieter.nl


In bovenstaand voorbeeld loopt de betonstuc doorheen de ganse badkamer, zelfs tot in de douchewand. Dit is één van de grootste voordelen van betoncire. Veilig voor vocht, zowel in keuken als in badkamer.

 

 

beton cire keuken © Eco-bouwmaterialen.nl

 

Betonstuc plaatsen laat je over aan een vakman. De kostprijs is afhankelijk van ondergrond, het aantal vierkante meters en de moeilijkheidsgraad. Voor vloeren en muren moet je rekenen op een kostprijs vanaf 80 euro per vierkante meter. Klik hier voor meer info en realisaties met betonstuc.