In 1956 ontketende het Amerikaanse ontwerpduo Charles en Ray Eames met de introductie van de Eames Lounge Chair een ware revolutie onder de meubelindustrie. Deze lounge stoel had namelijk alle kenmerken van een traditionele Engelse clubfauteuil maar was veel eleganter van ontwerp en een stuk lichter door het gebruik van moderne materialen. Nog nooit hadden ontwerpers multiplex verhit en verbogen om een zitschaal van te maken. Het echtpaar Eames deed dat echter wel en heeft meerdere jaren aan het ontwerp gesleuteld om de stoel zo ruim mogelijk te maken met een zo hoog mogelijk zitcomfort. Dit alles naar traditionele Amerikaanse maatstaven (bigger & better.)

 

Eames Lounge Chair© Vitra

 

Detail Lounge Chair© Vitra

 

Lederen lounge chair Ottoman© Vitra

 

 

Vitra Lounge chair kopen - zwart© Vitra

 

Eames Lounge Chair Vitra© Vitra

 

Lounge Chair zwart leder© Vitra

 

Inmiddels is de Eames lounge chair een echte design klassieker geworden. Hij is nog steeds bijzonder populair onder design liefhebbers en in twee formaten te verkrijgen. Vitra levert zowel het klassieke model als een nieuwe ruimere variant. Er zijn verschillende combinaties mogelijk tussen de lederen bekleding, het onderstel en de houten schalen. Bovenstaande combinaties met wit en zwart leder zijn wel de topfavorieten. Sinds kort is er ook een compleet zwarte uitvoering verkrijgbaar:

 

Eames Lounge Chair zwart© Vitra

 

Charles Eames wilde als rechtschapen Amerikaan graag dat de lounge chair leek op een veel gebruikte lederen baseballhandschoen waarin je lekker zacht kon wegzakken. In deze opzet is hij zeker geslaagd. Deze en andere Amerikaanse invloeden zoals de behoefte aan comfort en betrouwbaarheid, zie je duidelijk terug in de lounge Chair.

 

 

Ottoman

De poef (Ottoman), die bij de lounge chair hoort, is net als de stoel gemaakt van gebogen multiplex. De bekleding is van hetzelfde leer als de stoel waardoor beide meubelelementen een geheel vormen. Dit stijlvolle icoon is leverbaar in zwart notenhout, kersenhout en Santos Palisander. Het onderstel kan ook geleverd worden in gepolijste vorm met gelijke schalen en een zwarte zijkant. Prijs van de Ottoman: € 1825,00 tot € 2350 (afhankelijk van de configuratie).

Ottoman Vitra© Vitra

 

Eames Lounge Chair kopen: prijzen

De prijs van de Eames Lounge chair is afhankelijk van de gewenste uitvoering. Prijzen starten vanaf 4300 euro en kunnen oplopen tot 5600 euro. Deze zijn exclusief de Ottoman poef. Vitra verkooppunten vind je in onze bedrijvengids.