Met het Pinocchio tapijt van de Deense fabrikant Hay geef je aan ieder interieur een speelse tint. Dit vrolijk gekleurde vloerkleed dat bestaat uit een groot aantal bolletjes wol, is lekker warm, zacht aan je voeten en ideaal geschikt als tapijt in de woonkamer, kinderkamer of slaapkamer.

 

Hay Pinoccio tapijt © Hay - Pinocchio tapijt in Multicolour

 

Zoete inspiratie

De designers van Hay hebben zich bij het ontwerpen van het Pinocchio tapijt laten inspireren door een Deens snoepje, de 'Pinocchio Kugeln'. Dit zijn snoepparels van drop met een felgekleurd suikerlaagje. De naam Pinocchio heeft dus niets te maken met de Italiaanse pop die graag mens wilde worden. Het gebeurt overigens wel vaker dat designers zich laten inspireren door allerlei zoetigheden. Denk maar eens aan de Marshmallow sofa van George Nelson.

 

Hay Pinoccio tapijt © Hay - Rond kleurrijk  tapijt voor de kinderkamer

 

 

Design tapijt van 100% pure wol

Het kleed is gemaakt van bolletjes pure wol. Elk afzonderlijk bolletje is met de hand gerold en vervolgens aaneengeregen. De tapijten worden op traditionele wijze in werkplaatsen in India en Nepal gemaakt. De plaatselijke bevolking profiteert mee in de vorm van banen en inkomsten die met de productie gemoeid zijn.

Hay Pinocchio tapijt © Hay - Rond tapijt in kleurrijke bolletjes wol

 

 

Pinnochio tapijt Hay:  Purple

Pinocchio Purple © Hay - Pinocchio tapijt purple

 

Pinocchio tapijt: uitvoeringen & prijzen

Het tapijt is in vier formaten en vier verschillende kleurvarianten te koop:

  • Ø 90 cm.    (multi colour, Coral/black, Purple, Pink) 
  • Ø 140 cm.  (multi colour, Coral/black, Purple, Pink)
  • Ø 200 cm.  (alleen multi colour)
  • Ø 300 cm.  (alleen multi colour)

Prijzen zijn vanaf 250 euro voor de kleinste versie van 90cm. De prijs van de grotere tapijten (vanaf 140 cm.) beginnen bij 650 euro.

 

Pinocchio multicolour © Hay- Rond tapijt met bollen

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR