Hoewel dit duplex appartement in het cetrum van stockholm slechts 55m² groot is, creëren de witte muren en vele lichtinval toch voldoende ruimtegevoel. Het gebruik van hout en de scandinavische inrichting zorgt daarbij voor een trendy en warme touch. 'Urban style living' op zijn best!

 

klein appartement met wit interieur en lichtinval © Alvhem Mäkleri & Interiör

 

55m² in totaal. Bij de inrichting van het appartement was het dan ook de bedoeling om een voldoende lichte en klare omgeving te scheppen, geschikt voor de lange en donkere winters in Zweden. Er zijn verschillende dingen die daartoe bijdragen. 

Zo zijn er de grote ramen die het licht diep in het appartement laten binnendringen. Daardoor wordt heel wat extra ruimtegevoel gecreëerd. De witte muren en het witte plafond versterken dat gevoel aangezien ze het licht weerkaatsen. 

 

klein duplex appartement met hoog plafond tot de tweede verdieping © Alvhem Mäkleri & Interiör

 

Grote ramen en een witte kleur zijn dé oplossing om een kleine ruimte optisch groter te maken en een open gevoel te creëren. In dit appartement draagt ook het hoge plafond dat doorloopt tot op de tweede verdieping daartoe bij. Het laat zowel de ruimte benden als boven hoger en dus ook groter lijken. 

 

appartement met wit interieur en scandinavisch design © Alvhem Mäkleri & Interiör

 

De houten vloer en trap in combinatie met wit geven het appartement een rustige en warme look. Kleine details zoals de kussens, dekens, plantjes en andere subtiele decoratie zorgen voor extra gezelligheid. 

Op vlak van meubels werd gekozen voor scandinavisch design dat zorgt voor een trendy touch. Bovendien past het perfect bij de look en feel van het stadsleven in Stockholm. 

 

zwarte keuken in wit interieur © Alvhem Mäkleri & Interiör

 

Voor de keuken, die doorloopt in de living, werd gekozen voor een donkere kleur. Een stijlvolle en eigentijdse eyecatcher die contrasteert met de lichte en monotone look van de rest van het appartement. 

 

mezzanine slaapkamer met wit interieur © Alvhem Mäkleri & Interiör

 

De slaapkamer bevindt zich boven op de mezzanine. Ook hier zorgt lichtinval via de dakramen ervoor dat de kleine kamer optisch groter lijkt. Net zoals in de living creëren de houten vloer en de decoratie warmte en gezelligheid in het witte interieur. Het tapijt, de stoel, spiegel, ... Er is duidelijk over nagedacht. 

 

klein appartement met dressing en dakterras © Alvhem Mäkleri & Interiör

 

Dit appartement maakt duidelijk dat je niet veel plaats nodig hebt om mooi, compact en toch voorzien van al het nodige te wonen. Zo heeft de badkamer een dressing en is er zelfs een klein, maar gezellig terrasje om te genieten van de Zweedse buitenlucht. 

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!