Behangpapier in een modern interieur

Behangpapier in een modern interieur

Kleurrijk behangpapier is weer helemaal in! Kitscherige motieven met bloemen, opvallende lijnen en psychedelische patronen kunnen dus weer perfect geïntegreerd worden in een moderne interieur inrichting.

Om een moderne look te creëren wordt het behangpapier wel op een andere manier toegepast dan vroeger. Nu wordt er vooral gewerkt met accentwanden of de herhaling van opvallende patronen doorheen de woning. Bij het kiezen van behangpapier is het ook belangrijk rekening te houden met bestaande meubelen en materialen. Onderstaand zie je alvast enkele leuke voorbeelden van inrichtingen met hip behang.

 

Inspiratie behangpapier in een modern interieur

 

behang modern interieur
Shutterstock

Behang hoeft niet altijd vol kleur te zitten om op te vallen. Op bovenstaande foto werd gekozen voor een grijs behang in de woonkamer, wat perfect past bij het moderne zwart-wit interieur. 

 

 

70's behang
Shutterstock – Behang accentwand

Ben je een liefhebber van retro meubels uit de jaren ’70? Tegenwoordig zijn er heel wat behangwinkels die originele behangrollen en reproducties van de jaren ’70 verkopen.

 

 

behangpapier modern interieur
Shutterstock

Bij bovenstaande slaapkamer werd gekozen voor behang met een subtiele print in grijstinten. De strakke, moderne look van het behang in combinatie met de warme look van het parket zorgt ervoor dat de woonkamer gezelligheid uitstraalt.

 

 

Strepen behang
Shutterstock

Ook in een eclectisch interieur komt behangpapier prima tot zijn recht. Een Chesterfield zetel, cementtegels, Delfts blauw en een salontafel van sloophout gaan perfect samen met dit zwart-wit behang met verticale lijnen.

 

 

 

Behangpapier slaapkamer
Shutterstock

Ook in de slaapkamer kan je met behangpapier een leuke toets geven. Wanneer je kiest voor een drukke print plaats je deze best wel achter het bed zodat je er geen uren hoeft naar te staren als je in je bed ligt.

Behangwerken uitvoeren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Kleurencombinaties: Kleuren kiezen voor je interieur Kleurencombinaties: Kleuren kiezen voor je interieur Psychologisch effect van kleur in je interieur Psychologisch effect van kleur in je interieur Woonkamer kleuren kiezen Woonkamer kleuren kiezen Tips voor een wit interieur Tips voor een wit interieur Kleurencombinaties voor een geslaagde slaapkamer Kleurencombinaties voor een geslaagde slaapkamer Zo maak je de perfecte accentmuur Zo maak je de perfecte accentmuur Plafond schilderen: Welke kleuren gebruiken? Plafond schilderen: Welke kleuren gebruiken? Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips TIP: Zo breng je meer ruimtegevoel met kleur TIP: Zo breng je meer ruimtegevoel met kleur keuken verven Keuken verven: tips en inspiratie Tips voor een zwart-wit interieur Tips voor een zwart-wit interieur Neutrale kleuren in je interieur Neutrale kleuren in je interieur