Het hoofdkantoor van IT gigant Cisco-Meraki is sinds 2013 gevestigd in San Francisco. Het design ervan is verzorgd door de gerenommeerde ontwerpstudio O+A. Een van de ontwerpdoelen van de designers was het behoud van de bedrijfscultuur van Cisco en het creëren van zoveel mogelijk licht en ruimte. Het resultaat is een modern gebouw waarin rust, ruimte en creativiteit centraal staan. Het gebruik van natuurlijke lichte materialen moet hieraan bijdragen.

 

Een kantoor met veel natuurlijk licht

cisco ruimte katnoor 1

De werknemers van Cisco gaven in hun voorkeur aan dat ze graag wilde beschikken over voldoende ontmoetingsruimtes met natuurlijk licht. Om het licht doorheen het volledige kantoor te laten vloeien werd gekozen voor grote scheidingswanden in glas en open vides tussenin de verdiepingen.

 

ontmoetingsruimte cisco

 

presentatieruimte

Doorheen het gebouw wordt gebruikgemaakt van verschillende types verlichting. Zo werd bij bovenstaande vergaderzone gekozen voor ingewerkte Tl-verlichting.

 

cisco overleg ruimte 1

 

werkkubus cisco kantoor

Er zijn heel wat apparte ruimtes voorzien waar medewerkers zich even kunnen afzonderen of een persoonlijk gesprek voeren. De diverse mogelijkheden en maximale benutting van ruimte zorgt ervoor dat er altijd wel een leuk plekje vrij is.

 

kantoorruimte cisco

 

 

Ontspanning en eten op kantoor

Een echt Amerikaans bedrijf kan natuurlijk niet zonder hippe ontstpanningsruimtes, koffie en donuts. In het kantoor van Cisco zijn dan ook heel wat leuke plekjes te ontdekken:

gebakjeskraam cisco

Donuts en koffie zijn ten alle tijde voorradig zodat werknemers op elk moment van de dag even kunnen ontspannen.

 

cisco ontspanningsruimte

Naast al dat inspannende werk moet er natuurlijk ook ruimte zijn voor ontspanning en creativiteit. In het kantoor zijn verschillende ontspanningsruimtes terug te vinden. Zo kan er muziek gemaakt worden, kan je even ontspannen in de bibliotheek of sporten in de gym.

 

cisco bank kantoorinrichting design

De ontwerpers van O+A zijn erin geslaagd om de enorm grote ruimte, die zo groot is als een vliegtuighangar, tot een sfeervolle ruimte om te toveren waarin medewerkers zich prettig voelen. Dit alles dankzij het slimme positioneren van elementen en door gebruik te maken van warme en natuurlijke materialen, zoals hout.

 

 

uitzicht op San Francisco bay

kantoor cisco buiten 1

Alsof het interieur nog niet helemaal te gek is komt er ook nog een hip exterieur aan te pas! Op het dak heb je een prachtig zicht op de skyline van San Fransico en kan je heerlijk keuvelen met collega's.

 

cisco kantoor buiten 2

Copyright foto's: officesnapshots.com / studio O+A

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!