Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tips voor een home office in de woonkamer

Tips voor een home office in de woonkamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor de werkplek te integreren in de woonkamer. Dit heeft als voordeel dat je nauwer betrokken bent bij het familieleven en dat je bovendien minder energie zal verbruiken tijdens de koude wintermaanden. Een home office in de woonkamer heeft op zijn beurt enkele praktische gevolgen. Zo kunnen rondslingerende documenten, kabels en computers een rommelige indruk nalaten. Hier vind je alvast enkele nuttige tips terug om een geslaagde balans te creëren tussen werk en ontspanning.

 

Locatie van het bureau

Een goede positionering van de werkplek is de belangrijkste stap bij het integreren van een bureau in de woonkamer. Je zal moeten zorgen voor natuurlijk licht, een aangename omgeving en last but not least voldoende privacy!

Een duidelijke afscherming tussen privé en werk is de belangrijkste factor bij het integreren van een werkplek in de woonkamer. Positioneer de werkplek zodanig dat bezoekers en familie niet langs de werkruimte hoeven te lopen. Dit kan je doen door het bureau meubel in een “dode hoek” te plaatsen en er voor te zorgen dat je bureau geen tussenstop is tussen 2 ruimtes.

 

Circulatie woonkamer-bureau

Perfecte circulatieNiet aangewezen ciruclatie
Gang > woonkamer > bureauKeuken > Bureau > Woonkamer
Eetkamer > woonkamer > bureauGang > bureau > woonkamer
Keuken > woonkamer > bureauEetkamer > bureau > woonkamer

Indien je uit praktische overwegingen het bureau centraal moet plaatsen, is het aangeraden om een divider of afscherming te plaatsen. Dit kan gebeuren door middel van een laag muurtje of lage bergmeubels. Bij een te hoge afscheiding zal de werkplek claustrofobisch aanvoelen en kan ook het ruimtegevoel van de woonkamer doorbroken worden. Het voordeel van een lage afscheiding is dat je je niet naar de muur moet positioneren. Je kan gerust zicht hebben op de woonkamer terwijl alle rommel netjes verstopt zit achter de afscheiding.

 

 

Werkplek in de woonkamer: Verlichting

Om de ogen zo min mogelijk te belasten is het aangewezen om je bureau te plaatsen op een locatie weer veel natuurlijk daglicht aanwezig is. Ook een correcte plaatsing van kunstmatige verlichting is heel belangrijk.

Om zeker te zijn dat je geen storende lichtinval zal hebben op de werktafel of op het computerscherm test je dit best eerst uit op verschillende momenten van de dag.

Heb je toch last van invallend licht dan kan je ook ondergordijnen plaatsen die de zonnestralen filteren zonder het licht tegen te houden.

 

 

Voorbeelden bureau in de woonkamer

Bijna klaar om je eigen Home office te ontwerpen? Onderstaand vind je alvast enkele leuke meubels en oplossingen om van je bureau een aangename en sfeervolle plek te maken.

 

bureau in de woonkamer
Shutterstock

Heb je voldoende ruimte in de woonkamer dan kan je de ruimte ook visueel afschermen met verschuifbare half-doorzichtige panelen. Wil je meer privacy aan je bureau kan je de panelen makkelijk verschuiven.

 

home-office in woonkamer
Shutterstock

 

home-office woonkamer
Shutterstock
Bureau op maat laten maken?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Maak je eigen home cinema in de woonkamer
Maak je eigen home cinema in de woonkamer
Woonkamer kleuren kiezen
Woonkamer kleuren kiezen
Woonkamer inrichten: Tips voor een praktische indeling
Woonkamer inrichten: Tips voor een praktische indeling
Ideeën voor een moderne woonkamer
Ideeën voor een moderne woonkamer
Een zetel kopen? Zo spot je het perfecte exemplaar
Een zetel kopen? Zo spot je het perfecte exemplaar
Zo stel je de perfecte woonkamerverlichting samen
Zo stel je de perfecte woonkamerverlichting samen
TV-meubel op maat
TV-meubel op maat
warm landelijk interieur
Tips voor een landelijke woonkamer
Tips voor het perfecte tv-meubel
Tips voor het perfecte tv-meubel
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw-houtskelet
Aanbouw houtskelet