Shutterstock is onlangs verhuisd naar zijn gloednieuwe kantoor in het iconische Empire State Building in New York. Het kantoor is maar liefst 7900 vierkante meter groot en werd in samenwerking met architectenbureau Studios architecture in een nieuw kleedje gestopt. Aangezien er bij Shutterstock ook heel wat grafisch talent actief is werden ook zij betrokken bij het uitwerken van het concept.

 

Shutterstock kantoor © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

In de lobby staat een enorm 4K (ultra HD) televisiescherm waarop foto's uit het archief van Shutterstock te zien zijn. In het gehele kantoor wordt realtime data (verkoop, site analyse informatie, etc.) op schermen getoond.

 

inkom kantoor Shutterstock © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

lunchzaal kantoor Shutterstock © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

Het kantoor is ruim van opzet en heeft veel gangen en hoeken waar ontmoetingen tussen personeelsleden kunnen plaats vinden. Tijdens de lunch wil Shutterstock ook de interactie tussen verschillende afdelingen stimuleren. Om dit te verwezenlijken werd de lunchzaal centraal in het kantoor gepositioneerd.

 

eetplaats Amerikaans kantoor in Empire State Building © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

Shutterstock New York © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

 

Kleine vergaderruimtes op elk verdiep

Om te kunnen bepalen over hoeveel vergaderruimte het nieuwe kantoor moest beschikken, heeft men zeven maanden lang precies bijgehouden hoeveel vergaderingen er waren en hoeveel man hierbij aanwezig was. Hieruit bleek dat bij 61% van de vergaderingen slechts vier of minder mensen aanwezig waren. Daarom heeft men in het nieuwe kantoor veel 'breakout spaces' ontworpen,  kleine ruimtes waar werknemers snel met elkaar kunnen overleggen.

kleine vergaderzaal © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

glazen box vergaderzaal shutterstock © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

bibliotheek shutterstock © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

Ontvangstruimte kantoor© Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

 

Ontspanningsruimtes op kantoor

Ook ruimte om te ontspannen is voldoende aanwezig in het Shutterstock kantoor. Er zijn yoga/meditatie ruimtes, massage kamers, een bibliotheek, babykamer en zelfs een ruimte waar je kan gamen.

 

gaming rooom Shutterstock © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

geheime deur © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

ontspanningsruimte kantoor © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

yoga kantoor © Studios Architecture & Bilyana Dimitrova

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR