Random Light is een bijzondere sfeerlamp lamp die in 1999 ontworpen werd de Nederlandse designer Bertjan Pot. Het prototype is zoals vele ontwerpen van zijn ontwerpen ontstaan uit experimenten met diverse materialen. De lamp is gemaakt van fiberglas draden die in willekeurige cirkelvormige patronen een bol vormen. 

 

Random Light (1999):  Bertjan Pot

design lamp random light - Moooi© Moooi.com

 

Een uniek design in Fiberglas vorm

Bertjan Pot werkte maar liefst drie jaar aan het ontwerp en aan de verfijning van het productieproces van de Random light. De fiberglas draden worden in een epoxyhars gedrenkt en vervolgens in willekeurige patronen om een ballon gewikkeld. Na uitharden van de draden wordt de ballon verwijderd en blijft het omhulsel over.

hanglamp Moooi Bol© Moooi.com

 

Random Light: formaten en kleuren

De Random Light hanglampen zijn verkrijgbaar in drie verschillende groottes (doorsnede van 50, 80 of 105 cm) en dit in de kleuren zwart en wit. Hij is voorzien van een gloeilamp van 60 watt maar kan ook uitgerust worden met een LED lamp.

random light wit tafellamp© Moooi.com

 

Random Light kopen - Moooi

De random light is een van de meest succesvolle ontwerpen van Bertjan Pot en wordt wereldwijd nog steeds goed verkocht. Hij wordt geproduceerd door de Nederlandse ontwerpstudio Moooi. Prijzen voor deze design hanglamp beginnen bij € 450 voor de kleinste versie van deze lamp. Random Light is ook leverbaar als staande lamp. Prijzen hiervoor starten vanaf € 1100.

voorbeeld random light © Moooi.com

 

design vloerlamp © Moooi.com

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!