Ga naar de inhoud

Keuken verven: tips en inspiratie

Je keuken opnieuw verven kan het een totaal andere uitstraling geven. Kom meer te weten over verfsoorten, verfkleuren en de juiste werkwijze. Bekijk ook de inspirerende voor en na beelden.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor de ideale mancave

Op zoek naar een kamer die enkel bestemd is voor mannen? Soms hebben mannen nood aan een kamer die speciaal voor hen is ingericht. Hiervoor is een mancave de ideale oplossing. Nood aan tips? Lees verder en kom te weten hoe je een mancave origineel en ludiek kan inrichten.

LEES INTERIEURTIP

Creatief interieur met paletten

Met een gezonde dosis creativiteit en enkele oude paletten kan je werkelijk de meest briljante meubels maken. Laat je hier inspireren door tal van originele DIY-projecten met paletten in de tuin en interieur.

LEES INTERIEURTIP

Beton Cire zelf aanbrengen

Met beton cire kan je bijna elk oppervlak een ruwe betonlook geven. Het wordt vaak gebruikt voor meubels en aanrechtbladen maar ook in de badkamer wordt beton cire steeds vaker toegepast. Hoe je betoncire zelf kan aanbrengen lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Creatieve opbergtips

Het opbergen van je spullen hoeft niet altijd voor de hand te liggen. Zeker wanneer je de woonruimte maximaal wil benutten en dus zo weinig mogelijk plaats wil verliezen aan ‘bergruimte’, kunnen de alternatieven die in dit artikel aan bod komen je heel wat inspiratie bieden.

LEES INTERIEURTIP

Creatief met lego - Meubels en decoratie van Lego blokjes

Wie dacht dat LEGO enkel voor kinderen is weggelegd heeft het goed mis. Laat je inspireren door deze originele DIY-projecten met LEGO en geef ook jouw  interieur een creatieve toets.

LEES INTERIEURTIP

Doe eens wat anders met je IKEA meubels!

Ben jij een echte IKEA adept maar wil je wel eens wat anders dan de rest? Deze originele IKEA hacks zullen je vast inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan met hun goedkope meubels en woonaccessoires.

LEES INTERIEURTIP

Salontafel van palet

Wil je zelf een salontafel in elkaar knutselen met oude bouwmaterialen dan is een oude palet een echte aanrader! Je kan ze hippe kleuren geven, wielen toevoegen en zoveel meer.

LEES INTERIEURTIP

Behangen met kranten

Met krantenpapier kan je op een originele en goedkope manier muren in een nieuw kleedje steken. Inspiratie, leuke voorbeelden en tips om zelf te behangen met krantenpapier vind je terug in deze interieurtip.

LEES INTERIEURTIP

Creatief met afval: Gerecycleerde meubels en woonaccessoires

Ecologisch ontwerpen is de laatste jaren bijzonder populair. Deze DIY-projecten zullen je vast inspireren om zelf te recycleren en aan de slag te gaan met afval en oude meubels.

LEES INTERIEURTIP

Creatief met krantenpapier

Wil je saaie woonaccessoires en oude meubels nieuw leven inblazen zonder geld uit te geven dan moet je zeker eens overwegen om ze te bekleden met krantenpapier. Het resultaat is zeer verrassend en zonder twijfel een echte eyecatcher voor je interieur.

LEES INTERIEURTIP

Een nieuwe kast maken met oude schuiven

Met oude laden en schuiven kan je heel wat creatieve dingen doen. Zo vind je steeds vaker nieuwe ladekasten terug die gemaakt zijn van oude schuiven uit de meest uiteenlopende kasten. Tips en inspiratie voor je eigen creatie vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

 

Do It yourself: Tips voor de creatieveling

Wil je een uniek interieur met speciale meubels en decoratie, is het vaak de beste oplossing om je (bestaand) meubilair zelf een persoonlijke toets te geven. Je kan op allerlei manieren standaard spullen omtoveren met een behulp van wat creativiteit. Maak gebruik van goedkope materialen zoals paletten, krantenpapier of zelfs afval om je interieur een volledige, nieuwe look te geven. Een andere mogelijkheid is om objecten een andere functie te geven dan origineel bedoeld. Op die manier heb je ten eerste een unieke oplossing en ten tweede vormt het vaak een eye-catcher in je interieur. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk aan de hand van deze DIY tips. In onze artikels vind je allerlei voorbeelden ter inspiratie voor zowel binnen als buiten! 

 

Salontafel uit paletten - Do it yourself© Shutterstock