Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Een nieuwe kast maken met oude schuiven

Een nieuwe kast maken met oude schuiven

Tegenwoordig zijn meubels van gerecycleerd materiaal erg hip. Winkels die vintage spullen en ecodesign verkopen schieten als paddenstoelen uit de grond maar je kan ook zelf aan de slag gaan! Door oude laden en schuiven van verschillende kasten te combineren, kan je een hip en verrassend meubel maken voor geen geld.

 

Stappenplan voor je eigen unieke ladekast
 

Oude ladenkast
Shutterstock

 

 

Stap 1: Oude ladenkasten kopen

Aangezien de vorm van je kast zal afhangen van de schuiven en hun formaat spreekt het voor zicht dat je eerst op schattenjacht moet gaan. Kasten met oude laden kan je vinden in kringloopwinkels, online of in het containerpark. Om geen overschot aan identieke schuiven te hebben kan je een paar vrienden optrommelen zodat je schuiven kan uitwisselen. Door een beetje te zeuren kan je ze ook een ander uitzicht geven met verf en andere handvatten. Een paar slagen van de hamer of een oude kettingen kunnen ook helpen voor een verweerde look.

 

Stap 2: Puzzelen met de schuiven

Stapel de schuiven op elkaar tot je een leuke compositie krijgt. Om het geheel luchtiger te maken, kan je ook ruimtes openlaten. Zo zal de kast nog uitbundiger overkomen en heb je ook plek om spullen op te etaleren.

 

Stap 3: Frame maken

Meet de binnenzijde van de laden nauwkeurig op en teken dit uit op papier. Kijk ook na wat de diepste schuif is en kort er desnoods enkele in als je geen te diepe kast wil hebben. Voor het ‘frame’ van de kast zou je MDF kunnen gebruiken. Het is een makkelijk te bewerken materiaal en niet duur.  Je kan er makkelijk in boren, spijkeren en schroeven en met de juiste MDF vuller kun je schroef- of spijkergaten perfect gladschuren.  Een afwerking met een hoogglans lak zorgt voor een strakke uitstraling die mooi contrasteert met kleurrijke matte of antieke schuiven.

 

 

Nog enkele tips
 

Originele kast
entwurf-direkt.de

 

Experimenteer met kleuren

Experimenteer gerust met kleuren. De kans dat je kasten gaat vinden in alle kleuren van de regenboog is erg klein. Om het geheel nog meer eclectisch te maken, kan je ook verschillende verftechnieken toepassen. Whitewash verf, krijtverf en hoogglans lak kunnen perfect gecombineerd worden. Het hoeft er allemaal niet perfect uit te zien, kleine imperfecties geven net charme aan je zelfgemaakte ladekast.

 

Ladenkast met nieuwe fronten

Heb je niet zoveel zin om het hele meubel te maken? Neem dan gewoon een bestaande oude ladekast en vervang alleen de fronten van de laden of geef ze elk een ander kleurtje.  Daarmee kun je al een heel leuk effect bereiken. Kijk ook eens uit naar verschillende handgrepen want die bepalen ook een groot gedeelte van de uitstraling van het meubel.

 

Renovatie oude kast
entwurf-direkt.de

 

Kast van oude laden
entwurf-direkt.de

 

Lees ook
Beton cire zelf aanbrengen
Beton cire zelf aanbrengen
Salontafel van palet
Salontafel van palet
creatief met paletten
Creatief interieur met paletten
Creatief met lego - Meubels en decoratie van Lego blokjes
Creatief met lego - Meubels en decoratie van Lego blokjes
Creatief met afval: Gerecycleerde meubels en woonaccessoires
Creatief met afval: Gerecycleerde meubels en woonaccessoires
Creatief met krantenpapier
Creatief met krantenpapier
Mancave biljart
Tips voor de ideale mancave
Doe eens wat anders met je IKEA meubels!
Doe eens wat anders met je IKEA meubels!
creatieve opbergtips
Creatieve opbergtips
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw-houtskelet
Aanbouw houtskelet