Ga naar de inhoud

Kleurencombinaties: Kleuren kiezen voor je interieur

Het combineren van verschillende kleuren zorgt voor een levendig interieur. Aan de hand van deze tips kan je nu zelf kleurencombinaties samenstellen die perfect passen bij je bestaande meubels en persoonlijke stijl.

LEES INTERIEURTIP

Zo maak je de perfecte accentmuur

Met een accentmuur zorg je voor een frisse en kleurrijke toets in je interieur.  Je kan ze in gewaagde kleuren schilderen en de kamer visueel vergroten. Hoe je een accentmuur bepaalt en welke kleur je best gebruikt ontdek je hier.

LEES INTERIEURTIP

Behangpapier in een modern interieur

Behangpapier is weer helemaal in en dat is niet onterecht! Door te kiezen voor een opvallende print en een welgekozen muur kan je elke kamer tot leven doen komen met behang. Leuke voorbeelden en inspiratie vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Kleurencombinaties voor een geslaagde slaapkamer

Kleuren zorgen voor heel wat sfeer in de slaapkamer en kunnen je gemoedstoestand positief beïnvloeden. Welke kleurencombinaties je kan kiezen en hoe je kleur kan toepassen lees je in deze interieurtip.

LEES INTERIEURTIP

Plafond schilderen: Welke kleuren gebruiken?

Schenk je plafond een kleurtje en je krijgt meteen een uniek interieur. Kleuren hebben wel een groot effect op de grootte en sfeer van een ruimte. Lees onze tips om de juiste tint voor je plafond te selecteren. 

LEES INTERIEURTIP

Psychologisch effect van kleur in je interieur

Kleuren spelen een belangrijke rol in ons dagdagelijkse leven. Vaak staan we er niet bij stil maar ze hebben een grote invloed op onze gemoedstoestand en wijze waarop we een ruimte beoordelen.

LEES INTERIEURTIP

Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips

Een plafond schilderen met een egaal resultaat is heus niet zo moeilijk. Aan de hand van dit stappenplan en enkele praktische tips kan ook jij perfect een plafond schilderen zonder strepen.

LEES INTERIEURTIP

Woonkamer kleuren kiezen

Met kleur kan je de sfeer van je woonkamer bepalen en zorgen voor een ruimtelijk effect. Tips om kleuren te combineren en handige truckjes om je woonkamer groter of intiemer te maken lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

TIP: Zo breng je meer ruimtegevoel met kleur

Met kleuren kan je het ruimtegevoel van een kamer sterk beïnvloeden. In dit kleuradvies kom je te weten hoe je kamers er groter, langer of breder kan laten uitzien met kleuren en vlakken.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een zwart-wit interieur

Met een slimme aanpak kan je ook van een zwart-wit interieur een gezellige plek maken. Hoe je zwarte en witte tinten kan combineren tot een geslaagd geheel en met welke materialen en kleuren je ze kan toepassen lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een wit interieur

Met een witte inrichting creëer je een bijzonder sfeer waarbij kleur niet langer de blikvanger is maar wel materialen en texturen. Tips voor een geslaagd wit interieur vind je terug in dit kleuradvies.

LEES INTERIEURTIP

Neutrale kleuren in je interieur

Vind je neutrale kleuren saai? Lees dan dit artikel om je te laten overtuigen van het tegendeel! Een neutraal kleurenschema laat de meubels en architectuur van je huis tot hun recht komen. Lees onze tips omtrent neutrale kleuren in je interieur.

LEES INTERIEURTIP

 

Interieur kleuradvies & tips om kleuren te combineren

Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer van je woning. Warme kleuren zullen zorgen voor een intiem gevoel terwijl koude en kleurrijke tinten een frisse en levendige indruk creëeren. Welke kleuren je het best met elkaar kan combineren en welke verf je moet kiezen hangt af van het doel van de ruimte en de oppervlakte van de kamers. Ten eerste heeft elke tint een bepaald effect op onze gemoedstoestand, lees alles over het 'psychologisch effect van kleur in je interieur'. Ten tweede kunnen kleuren de kamer groter of kleiner laten lijken. Ben je op zoek naar inspiratie, tips en informatie over alles wat te maken heeft met het aanbrengen van kleur in je interieur, blader dan door onze artikels omtrent kleuradvies. 

 

Woonkamer met rode accentmuur - Kleuradvies© Shutterstock