Studio Penson, het ontwerpbureau dat ook het hoofdkwartier van Google London heeft ontworpen, heeft er in augustus 2012 ook de 'Creator Space' van Youtube gerealiseerd. Het is een super coole werkomgeving geworden met opnamestudio's en geluidstudio's die voorzien zijn van hippe airlock-deuren die aan het interieur van een duikboot doen denken.

 

Youtube kantoor © Penson

 

Bedrijfsinrichting Londen © Penson

 

Interieur met capsule © Penson

Deze zilverkleurige futuristisch uitziende 'vlucht capsules' zijn het handelsmerk van het ontwerpbureau. Ze zijn ook toegepast in het Google hoofdkantoor in London. In deze  ontmoetingsruimtes kunnen werknemers van het Youtube team ideeën met elkaar uitwisselen.

 

vergaderzaal met lounge ruimte © Penson

 

 

Houten raamwerk met OSB-platen

De ruimtes zijn uiterst functioneel en uniek van vormgeving. Op veel plaatsen heeft men gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals gerecycleerd hout en OSB-platen. Het roept het idee op dat men werkt op de set van een film of theaterstuk.

Kantoor met OSB platen © Penson

 

Inrichting Britse Vlag © Penson

 

OSB-platen muurbekleding © Penson

 

OSB muren Youtube kantoor © Penson

 

 

Inspiratie uit Britse Sitcoms

Het Youtube team van Londen wou in de inrichting ook enkele elementen terugzien van hun favoriete Britse Sitcoms. Fans herkennen vast de sfeer uit 'only fools and horses' en  'The yellow Peril'. 

The yellow Peril keuken © Penson

De gele keuken is een hommage aan een van de afleveringen  uit The yellow Peril, een veel bekeken Britse comedyserie. In deze aflevering wordt een Chinees afhaalrestaurant in een fel gele kleur geverfd.

 

gele keuken © Penson

 

cocktailbar Del Boy - Only Fools and horses © Penson

Veel van de ruimtes zijn ook gebaseerd op de populaire Britse comedyserie “Only fools and horses”. Zo is deze kamer volledig ingericht in stijl van de cocktailbar van Del Boy,  het hoofdkarakter in deze Sitcom.

 

 

Youtube Opnamestudio

In een bedrijf zoals Youtube mag een heuse opnamestudio natuurlijk niet ontbreken!

youtube kantoor © Penson

 

opnamestudio youtube © Penson

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR