Microsoft kantoorgebouw Nr 4. Redmond Washington

Microsoft kantoorgebouw Nr 4. Redmond Washington

Op de campus van Microsoft in Redmond (Washington), heeft Microsoft in samenwerking met ontwerpers van het designbureau O+A in 2011 een prototype van het kantoor van de toekomst ontworpen. Het gaat om gebouw Nr. 4. Dit is de locatie waar creatieve geesten van het innovatieteam werken aan plannen voor de komende vijftien jaar.

 

Kantoorinrichting Microsoft Washington

Kantoorinrichting microsoft

 

refer kantoor Microsoft

Het design van dit kantoor laat zich het beste omschrijven als een fusie tussen klassieke industriële elementen en moderne technologie. Hout wordt probleemloos gecombineerd met koel beton en opvallende accentkleuren. Er zijn ook geen zichtbare scheidingen tussen de stafleden. Werknemers zitten allemaal bij elkaar zodat creatieve ideeën snel met elkaar uitgewisseld kunnen worden.

 

 

Indeling van de ruimte

Microsoft kantoor redmond

De ruimtes in het kantoorgebouw zijn slim en multifunctioneel ingedeeld. Zo zijn er kleine ruimtes waarin werknemers zich goed kunnen concentreren en zijn de grotere studio’s gericht op samenwerking, overleg en brainstormen.

 

kantoorinrichting microsoft

 

originele vergaderzaal

Ondanks het feit dat Microsoft een van de grootste bedrijven ter wereld is werd er niet excessief omgegaan met materialen. Door een slim design komen ook goedkope materialen zoals OSB-platen prima tot hun recht.

 

 

Kantoorinrichting met open en gesloten karakter

kantoor microsoft inrichting

Elke werknemer heeft ook zijn eigen plekje waar hij zich kan afzonderen. Door de ligging aan een centrale gang behouden ze toch hun open karakter en kunnen collega’s altijd bij elkaar binnen springen om een praatje te maken.

 

design kantoorinrichting

 

 

Fiets huren of laten repareren

Fietsenmaker Kantoor Microsoft

Een fietsenmaker mag natuurlijk niet ontbreken in een modern kantoor dat gelegen is op een campusterrein. Werknemers van Microsoft kunnen hier een fiets huren of laten repareren en vrolijk door het gebouw fietsen.

 

Microsoft kantoor interier inrichting

 

kantoor microsoft in Redmond Washington

 

Trappenhal met groene muur

 

Bedrijfsinrichting met bar

 

Kantoor inrichting microsoft redmond 4

copyright foto’s: O+A (www.o-plus-a.com)

Lees ook
Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco Appartement met modern landelijk interieur Appartement met modern landelijk interieur Luxe slaapkamer met badkamer en dressing in betonlook Luxe slaapkamer met badkamer en dressing in betonlook Hoofdkantoor Cisco-Meraki (San Francisco) Hoofdkantoor Cisco-Meraki (San Francisco) Kleurrijk appartement in het hartje van parijs Kleurrijk appartement in het hartje van parijs Mister Grill – Sint-Andries Mister Grill – Sint-Andries Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Kunstzinnige woning in oud magazijn (Melbourne) Kunstzinnige woning in oud magazijn (Melbourne) Google kantoor Zürich Google kantoor Zürich Herbestemming: Kerk wordt trendy loft Herbestemming: Kerk wordt trendy loft Renovatie van herenwoning met moderne aanbouw Renovatie van herenwoning met moderne aanbouw Charmante studio met verhoogd bed – Zweden Charmante studio met verhoogd bed – Zweden