De Calabash is een voorbeeld van design verlichting ontworpen door LightYears. De Deense fabrikant  produceert kwaliteitsverlichting in Scandinavische stijl, een design dat heel populair wordt in de lage landen.  

 

Lichtgrijze Calabash Lightyears © Lightyears


Naast de eigen stijl heeft Lighttyears oog voor detail wat zich veruitwendigt in een absoluut stijlvolle materiaalkeuze en enkele leuke details zoals ophangkabels in een accentkleur. Hun motto: "We zien licht, functionaliteit en esthetiek als een natuurlijke drie-eenheid die de kern van ons ontwerp vormt. Onze toewijding aan het "form follows function" concept is leidend in onze inspanningen om mooie lampen te maken, maar ook functionele verlichting om op die manier vreugde aan de klant te bieden."

 

Dieprode Calabash Lightyears © Lightyears

 

De Calabash is een bijzonder ontwerp uit de collectie van Lightyears. De lamp is smal bovenaan om het socket te verbergen en wijder onderaan om ruimte te geven aan het licht. De vorm volgt de functie op een heel eenvoudige manier. Je kan kiezen tussen vier speciale kleuren: blinkend zwart, dieprood, lichtgrijs of goud.

 

Goude Calabash Lightyears - Design verlichting © Lightyears

 

De Calabash bestaat in drie formaten ø34 x 48cm, ø22 x 30cm en ø16 x 21cm.  Je kan er een spaarlamp of een ledlamp in kwijt met E27 socket.  Het is een typische downlight die enkel het werkvlak onder de lamp verlicht en geen omgevingslicht verspreidt. Een kleintje heb je al vanaf 228,00 euro, de grootste kost ruim 470,00 euro. Je kan de Calabash verkrijgen bij Sixlight.

 

Zwarte Calabash Lightyears © Lightyears

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Rik Six is zijn carrière begonnen als interieur- en meubelontwerper en specialiseerde zich gaandeweg als verlichtingsadviseur. Met zijn kennis over design & verlichting startte hij zijn eigen webshop op voor verlichting.

OVER RIK SIX