De Deense ontwerpers Claus Thonderup en Torsten Thorup hebben veel samengewerkt bij het ontwerpen van nieuwe producten. Deze unieke Semi hanglamp van Gubi, die in 1967 voor het eerst op de markt kwam, is één van de meest succesvolle ontwerpen van het duo. In de jaren tachtig werd het in Denemarken zelfs een van de best verkopende designlampen ooit.  Eenvoud en niets verhullende geometrie, dat zijn sleutelwoorden die het succes van deze design klassieker verklaren.

 

Gubi hanglamp © Gubi

 

 

“Semi basically comes from the semicircle, which is the whole idea behind the lamp - the simple geometric shape and to see what it can do. We wanted to create a lamp that functionally gave as much light as possible, the light itself is reflected up into the shade and then out inon the space below.”  Claus Bonderup

 

retro hanglamp Deens design © Gubi

 

Witte hanglamp Gubi © Gubi

 

Design hanglamp Gubi © Gubi

 

 

Semi hanglamp van Gubi kopen

De Semi hanglamp is te koop in de kleuren grijs, oranje, zwart, blauw, wit in de volgende afmetingen:

  • Small (diameter 30 cm.)
  • Medium (diameter 47 cm.)
  • Large (diameter 60 cm.)
  • Prijzen zijn vanaf gemiddeld €200,-

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR