Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
kleine vaatwassers

Kleine vaatwasser plaatsen: mogelijkheden en prijs

Door te kiezen voor een kleine vaatwasser kan je heel wat plaats besparen in je keuken. Een compacte vaatwasser is ideaal voor een klein huishouden en zorgt voor een even proper resultaat als de grotere modellen. Afhankelijk van het model kan je kiezen voor een ingebouwd of vrijstaand model:

Ga naar de webshop

 

 

1. Vrijstaande vaatwasser

Als je geen plaats hebt voor een ingebouwde vaatwasmachine, dan is een vrijstaand model misschien wel de oplossing. Het voordeel van een vrijstaande vaatwasser is de eenvoudige plaatsing: je hoeft hierbij geen rekening te houden met het integreren van de vaatwasmachine in de indeling van je keuken. Vanzelfsprekend moet er wel plaats voorzien worden voor de aansluiting op een stopcontact, voor de kraan en voor de afvoer van het water. Je kan een vrijstaande kleine vaatwasser zelfs op het keukenblad plaatsen. Vrijstaande compacte vaatwassers kan je kopen in de webshop.

 

2. Kleine vaatwasser inbouwen

Een kleine vaatwasser kan ook perfect geïntegreerd worden in je keuken. Er bestaan zelfs inbouw vaatwassers waarbij je niet ziet dat het om een vaatwasmachine gaat: het bedieningspaneel bevindt zich dan aan de binnenkant van de kastdeur. Op die manier kan je je keuken een uniforme uitstraling geven. Andere inbouwmodellen hebben dan weer een bedieningspaneel aan de buitenkant. Een compleet overzicht van mogelijke modellen en hun prijzen vind je in de webshop.

 

kleine vaatwasser keuken
Shutterstock

 

Waarom kiezen voor een compacte vaatwasser?

1) Je kan genieten van het comfort van een vaatwasser, maar je beperkt het ruimteverlies. Ook in kleine keukens kan je dus een vaatwasmachine plaatsen.

2) Een kleine vaatwasser is ideaal als je een klein huishouden of niet veel keukengerief hebt. Zo hoef je niet lang te wachten om de machine aan te zetten en heb je tijdig opnieuw proper keukengerei.

3) Soms denkt men dat een compacte vaatwasser minder goed reinigt dan een standaardmodel, maar kleine vaatwassers zorgen ook voor een proper eindresultaat.

 

Afmetingen

vaatwasser keuken
Shutterstock

Een standaard vaatwasser is doorgaans ongeveer 90 centimeter hoog en 60 centimeter breed (zie bovenstaande foto) . Een mini vaatwasser daarentegen is doorgaans slechts een halve meter hoog en ook ongeveer een halve meter breed, wat te vergelijken is met de afmetingen van een kleine oven. Dit is dus een heuse plaatsbesparing ten opzichte van een klassieke vaatwasser, wat uiteraard gunstig is als je niet veel ruimte hebt. De precieze afmetingen van compacte vaatwassers kunnen natuurlijk nog verschillen afhankelijk van de fabrikant.

Naast mini vaatwassers heb je ook smalle vaatwassers van 45 centimeter met een standaardhoogte van 85 centimeter die perfect onder het werkblad past.

 

Prijs kleine vaatwasser

De prijs voor een compacte vaatwasser hangt af van de mogelijke programma’s van de machine, de energieprestaties en eventuele accessoires zoals kinderbeveiliging en binnenverlichting.

De prijzen van een compacte vaatwasser beginnen vanaf 200 euro. Een exclusiever model met luxe afwerking in geborsteld metaal kost zo’n 20% meer. Voor een kwalitatief exemplaar van een gekend merk zoals Siemens of Bosch moet je rekenen op kostprijs tussen de 300 en 500 euro.

Wil je een kleine vaatwasser kopen? In de webshop kan je terecht voor een uitgebreid gamma aan compacte vaatwasmachines: 

Ga naar de webshop

Lees ook
Goedkope keukens: tips en inspiratie
Goedkope keukens: tips en inspiratie
Keukens op maat
Keukens op maat
Keukenbouwer zoeken
Keukenbouwer zoeken
werkblad keuken
Keukenwerkbladen: Geschikte materialen en hun prijzen
Keuken restylen: Tips - voorbeelden en inspiratie
Keuken restylen: Tips - voorbeelden en inspiratie
Spatwand keuken: materialen en hun eigenschappen
Spatwand keuken: materialen en hun eigenschappen
keuken verven
Keuken verven: tips en inspiratie
Moderne keukens: Inspiratie
Moderne keukens: Inspiratie
Tips voor een smalle keuken
Tips & inspiratie voor een smalle keuken
Keukentegels kiezen - Praktische tips en nuttige weetjes
Keukentegels kiezen - Praktische tips en nuttige weetjes
inox buitenkeuken
Tips en inspiratie voor de perfecte buitenkeuken
Zo kies je de juiste keukenkraan
Zo kies je de juiste keukenkraan