Ga naar de inhoud

Zo maak je de perfecte accentmuur

Met een accentmuur zorg je voor een frisse en kleurrijke toets in je interieur.  Je kan ze in gewaagde kleuren schilderen en de kamer visueel vergroten. Hoe je een accentmuur bepaalt en welke kleur je best gebruikt ontdek je hier.

LEES INTERIEURTIP

Blaas oppervlakken nieuw leven in door ze te luchtgommen

Luchtgommen is dé techniek om oppervlakken in hout, metaal of steen te ontdoen van vuil of oude afwerkingslagen, ... Zo krijgen ze hun originele uitstraling terug en zijn ze klaar voor een eventuele nieuwe afwerkingslaag. 

LEES INTERIEURTIP

Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips

Een plafond schilderen met een egaal resultaat is heus niet zo moeilijk. Aan de hand van dit stappenplan en enkele praktische tips kan ook jij perfect een plafond schilderen zonder strepen.

LEES INTERIEURTIP

Hoe behangpapier verwijderen

Het verwijderen van behangpapier is soms een behoorlijk lastige klus. Traditioneel behangpapier kan je makkelijk verwijderen door af te weken maar bij andere behangsoorten zullen andere technieken nodig zijn.

LEES INTERIEURTIP

Keramische tegels verven

Door je tegels te verven kan je een oubollig interieur met een minimum aan moeite en budget een frisse uitstraling geven.  In deze klustip vind je een uitgebreid stappenplan hoe je tegels moet verven met een egaal en blijvend resultaat.

LEES INTERIEURTIP

 

klussen in huis

'Een huis is nooit af' is één van de eerste dingen die mensen zeggen bij de aankoop van een woning. Je wil steeds opnieuw je interieur vernieuwen of opfleuren. In je huis kan je echter veel dingen zelf verrichten door te klussen. Wil je de keuken, badkamer, slaapkamer,... een nieuw uiterlijk geven? Er zijn verschillende opties om een totale make-over te realiseren. Je kan bijvoorbeeld het behang vernieuwen of een nieuw likje verf op de muren aanbrengen. Zijn de kasten wat afgeleefd of niet meer in de mode? Verander de kastdeuren, klinken of kies om je kasten op te poetsen door ze te vernissen, verven,... Ook geplaatste tegels kunnen een nieuw leven krijgen zonder grote breekwerken. Om je te helpen bij het herinrichten van je woning, verzamelden wij allerlei praktische klustips in bovenstaande artikels. Voor meer informatie over de juiste kleuren voor je interieur, kijk zeker eens naar de rubriek kleuradvies

 

Blauwe accentmuur en witte hanglampen - Klustips© Shutterstock