Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen

Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen

In één van de meest tot de verbeelding sprekende buurten in Antwerpen vind je dit architecturaal pareltje terug. Kove interieurarchitecten kreeg de opdracht om enkele kleine ruimtes aan te pakken en de master bathroom vorm te geven. De indrukwekkende kunstverzameling en het pand op zich vormden volgens Kove het ideale decor om te werken met equise materialen. Het eindresultaat mag zeker gezien worden en is een mooie combinatie geworden tussen oud en nieuw.

 


De master bathroom
 

dubbele deuren naar badkamer herenhuis
moderne badkamer in klassiek interieur

 

Bij het betreden van de badkamer valt meteen op dat er gewerkt werd met veel respect voor het oorspronkelijk karakter van de kamer. De natte cel werd als een blok in de ruimte gezet en is volledig bekleed met mozaïek. Voor de verlichting koos men een opvallende armatuur van Tom Dixon die perfect past bij de hoge plafond van de badkamer.

 

design badkamer met opvallende decoratie

 

Het lavabomeubel bevindt zich achter de natte cel en oogt heel fris. De kraan werd bevestigd aan de wand die bestaat uit één grote spiegel. De opvallend kleurrijke kunstwerken brengen warmte en sfeer.

 

zwart gelakte badkamerkasten
design badkamer in herenhuis antwerpen

 

Aan de zijwand van de badkamer werd een stijlvolle kastenwand geplaatst in hoogglans zwart. Indirecte verlichting accentueert de muur en de overgang van gesloten kasten naar legplanken zorgt ervoor dat ook hier kunstwerken geëtaleerd kunnen worden. Naast de gelakte kastenwand springt ook de donkerblauwe spatwand van de douche in het oog.

 


Inrichting van de bijkeuken
 

zwarte bijkeuken in herenhuis
marmeren keukenwerkblad

 

De bijkeuken werd volledig gestript en terug aangekleed met prachtige marmers en donker eiken fineer.

 

Fotografie: Luc Roymans

 

Fotogalerij

Lees ook
Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur 20 inspirerende landelijke keukens – fotospecial 20 inspirerende landelijke keukens – fotospecial Microsoft kantoorgebouw Nr 4. Redmond Washington Microsoft kantoorgebouw Nr 4. Redmond Washington Hotel De Pits – Zolder Hotel De Pits – Zolder Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Industriële loft met warme uitstraling Industriële loft met warme uitstraling Kantoorinrichting Consultancy Bureau Kantoorinrichting Consultancy Bureau Artistieke loft in voormalig hotel Bordeaux Artistieke loft in voormalig hotel Bordeaux Ecologische woning van gerecupereerd afval Ecologische woning van gerecupereerd afval Stijlvol appartement met luxe materialen Stijlvol appartement met luxe materialen Creatief coworking kantoor in Amsterdam Creatief coworking kantoor in Amsterdam Renovatie en herinrichting jaren ’60 villa Renovatie en herinrichting jaren ’60 villa