Renovatie woning uit de jaren ’30

Renovatie woning uit de jaren ’30

Het interieur van deze woning uit de jaren ’30 werd volledig herontworpen door interieurarchitecten Kove. Typisch voor huizen uit deze tijd, bestond de woning uit een uitnodigende, mooi afgewerkte inkomhal, gevolgd door kleine groezelige kamers. De eigenaars wouden deze kleine kamertjes omtoveren tot een gezellige woonomgeving waar de ruimtes elegant in elkaar overlopen. Om het traditionele karakter te combineren met een moderne inrichting werd er gekozen voor warme kleuren en strakke lijnen. Het resultaat is een harmonieus geheel tussen oud en nieuw.

 

Imposante keuken

moderne keuken

De keuken werd centraal in de ruimte geplaatst waardoor hij zeer veel aandacht krijgt. Het warm-wit kleur van het werkblad werd afgestemd op de fronten van de keukenkasten. De eyecatcher van de keuken is ongetwijfeld de verlichting, genaamd Copperbal. Deze retro verlichting is een ontwerp van Tom Dixon en verspreidt een zeer zacht goudkleurig licht.

 

spoelbak corian
keukeninrichting kove

 


De Woonkamer inrichting

woonkamer

Voor de klassieke woonkamer met antiek parket werd gekozen voor een traditionele aankleding met strakke lijnen. Voor de haard werd een exclusieve marmer geplaatst. Het tv-meubel zorgt ’s avonds voor een gezellige sfeer door de indirecte verlichting achter het meubel.


Praktische werkruimte met veel bergruimte

ingebouwde kast werkruimte

De smalle werkruimte werd omgetoverd tot een kastenwand waar printer, scanner en archieven achter verborgen zitten. Het werken gebeurt aan de eettafel met een snel weg te bergen laptop.

 

Fotogalerij

Lees ook
Goedkope inrichting met oude bouwmaterialen Goedkope inrichting met oude bouwmaterialen Kleurrijk gerenoveerde rijwoning in Kortenberg Kleurrijk gerenoveerde rijwoning in Kortenberg Badkamerrenovatie herenwoning Badkamerrenovatie herenwoning Origineel appartement met vintage meubelen Origineel appartement met vintage meubelen Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl Moderne aanbouw met verdieping Moderne aanbouw met verdieping Industriële loft met eclectisch interieur Industriële loft met eclectisch interieur Moderne woning met zadeldak (Toronto) Moderne woning met zadeldak (Toronto) Binnenkijken: Pinterest San Francisco Binnenkijken: Pinterest San Francisco Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Luxueuze villa in Ukkel Luxueuze villa in Ukkel Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy