Renovatie van keuken en eetkamer zonder breekwerk

Renovatie van keuken en eetkamer zonder breekwerk

Aangezien er geen kap- of breekwerken mochten uitgevoerd worden bij de renovatie van de keuken en eetkamer van deze woning in Tessenderlo, moest interieurarchitect Ken Creemers outside the box denken om het project tot een goed eind te brengen. Kijk mee hoe deze renovatie een eigentijdse toets kreeg.

 

Samenhang keuken en eetkamer

Om een concept goed uit te werken moet er een zekere lijn in het interieur te vinden zijn. Dat is zeker het geval bij deze woning: om de keuken en eetkamer met elkaar te verbinden, werd een verlaagd plafond geplaatst met indirecte verlichting. Dit plafond verbindt de koelkast, het kookeiland en de eettafel op subtiele wijze met elkaar.

 

keuken verlaagd plafond
Ken Creemers

 

De verlichting brengt een gezellige sfeer in de ruimte, ideaal voor etentjes. Bovendien heeft het verlaagd plafond als voordeel dat de bekabeling er mooi in kan geplaatst worden, zodat de kabels voor de verlichting van de eettafel en het kookeiland mooi weggestoken kunnen worden.

 

Epoxy keukentafel
Ken Creemers

 

 

Moderne materialen

Bij een opfrissing van een keuken en eetkamer is de materiaalkeuze uiteraard cruciaal. Zo werd de keuken helemaal vernieuwd. De eettafel en het werkblad van de keuken werden allebei afgewerkt in Corian, wat opnieuw de samenhang tussen de keuken en eetkamer illustreert. Corian is een erg stevig materiaal dat door zijn naadloze afwerking een erg strakke look geeft.

 

corian keukenblad
Ken Creemers

 

Voor de opbergruimte koos CR33MERS voor kasten in mat satijn gelakte MDF in zwart en wit. Voor de speciale toets vind je ook een kast in eiken fineer. Dit brengt extra pit in de keuken door het overwegende zwart en wit te breken. Dit effect keert ook terug in de woonkamer, waar een wandkast werd geplaatst die zwart gelakte mdf combineert met eiken fineer. De verlichting via het verlaagd plafond werd overigens naar de woonkamer doorgetrokken vanuit de eetkamer.

 

keukenkasten mdf
Ken Creemers

 

wandkast woonkamer
Ken Creemers

 

 

Comfortabele details

Een losstaande koelkast op een subtiele manier integreren in een interieur is geen makkelijke opgave voor een interieurdesigner. Toch is dit gelukt in deze keuken: de koelkast is als het ware het verlengstuk van het verlaagd plafond.

 

vrijstaande koelkast
Ken Creemers

 

Als toemaatje is er nog de drankkast, die ook mooi werd ingewerkt. Zo wordt deze keuken een leuke plaats om te vertoeven, waar een gezellig hapje en drankje niet veraf zijn.

 

drankkast
Ken Creemers

 

FOTOGALERIJ

Lees ook
Inrichting Lego Kantoor – Denemarken Inrichting Lego Kantoor – Denemarken Hip appartement met warm industrieel interieur Hip appartement met warm industrieel interieur Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval Moderne rijwoning in Barcelona Moderne rijwoning in Barcelona Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Witte loft met vrijstaande volumes Witte loft met vrijstaande volumes Dakappartement met mezzanine Dakappartement met mezzanine Renovatie boerderij met moderne aanbouw Renovatie boerderij met moderne aanbouw Loft woning met trap in living Loft woning met trap in living Moderne aanbouw met speciaal hoekraam Moderne aanbouw met speciaal hoekraam Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Tijdloos luxe appartement met design meubels Tijdloos luxe appartement met design meubels