Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
inbraakbeveiliging woonhuis

Inbraakbeveiliging: welke opties?

Wil je je woning telkens met een gerust hart achterlaten? Om ongewenst bezoek te vermijden en af te schrikken, is het belangrijk om te investeren in inbraakbeveiliging. Je kan inbrekers op verschillende manieren te slim af zijn. In dit artikel vind je een overzicht van de meest doeltreffende vormen van inbraakbeveiliging, gemiddelde kosten, mogelijke uitbreidingen van je alarmsysteem, …

Ga snel naar:
Welke vormen van inbraakbeveiliging?
Kosten inbraakbeveiliging
Mogelijke extra opties
Zelf beveiligen of vakman inschakelen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

Waarom inbraakbeveiliging laten plaatsen?

Inbraakbeveiliging voor je huis vergt een investering, maar die betaalt zichzelf terug. Dankzij de juiste maatregelen is je woning niet alleen optimaal beveiligd, maar ook die gemoedsrust is onbetaalbaar. Daarnaast geniet je met inbraakbeveiliging op maat ook van…

 • Waardestijging van je woning: dankzij de juiste inbraakbeveiliging op maat verhoog je ook de waarde van je woning. Dat kan later belangrijk zijn bij een eventuele verkoop.
 • Verschillende uitbreidingen: inbraakbeveiliging omvat vaak meer dan een standaard alarmsysteem. Wil je graag investeren in alarmbeveiliging met een camera? Wil je ook inbraakwerende rolluiken plaatsen? Wil je je alarm aansluiten op een meldkamer? Verder in dit artikel lees je meer over de mogelijke extra opties voor je beveiligingssysteem.
 • Grotere pakkans van dieven en vandalen: inbraakbeveiliging werkt in eerste instantie preventief. Heb je toch inbrekers over de vloer gekregen? Bij een alarmsysteem met camerabewaking heeft de politie een veel grotere kans om die dieven op te sporen en te identificeren.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op je beveiligingssysteem. Dat maakt een aanzienlijk verschil op je eindfactuur.

Investeren in inbraakbeveiliging voor jouw huis? Laat je dan zeker adviseren door een professionele installateur van beveiligingssystemen. Zo ben je zeker van inbraakbeveiliging op maat van jouw woning én budget. Start je aanvraag hier!

inbraakbeveiliging woonhuis

 

Welke vormen van inbraakbeveiliging?

De beste en meest doeltreffende manier om je woning te beveiligen, is een alarmsysteem op maat. Maar uiteraard zijn er nog andere vormen van inbraakbeveiliging. Een kort overzicht:

 

1. inbraakbeveiliging met een alarmsysteem

Een huisalarm op maat is en blijft de beste garantie op een optimaal beveiligde woning. Zo’n standaard alarmsysteem bestaat uit een bedieningspaneel, bewegings- of contactsensoren aan ramen en deuren en een sirene. Je kan kiezen uit 1 van deze 3 opties:

 • Draadloos huisalarm: een vakman plaatst zo’n systeem snel en zonder breekwerken. Alle onderdelen communiceren namelijk via radiogolven. Bovendien is zo’n inbraakalarm goedkoper dan een bekabeld systeem én ook vlotter uit te breiden.
 • Bekabeld huisalarm: deze systemen komen minder voor dan vroeger, maar blijven een betrouwbare keuze. Een bekabeld huisalarm is ongevoelig voor storingen en heeft een grote reikwijdte. Uiteraard is de plaatsing wel complexer en liggen de gemiddelde kosten ook hoger.
 • Hybride huisalarm: dit inbraakalarm combineert de voordelen van bekabelde en draadloze onderdelen in 1 installatie. Het resultaat is een betrouwbaar én flexibel systeem dat je vlot kan aanpassen naargelang je noden en wensen.

Richtprijs alarmsysteem: € 750 à 1.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes.

 

2. Inbraakbeveiliging met een camera

Naast een klassiek inbraakalarm kan je zo’n systeem ook koppelen aan 1 of meerdere camera’s (binnen en/of buiten). Zo zorg je voor een nog grotere inbraakbeveiliging en gemoedsrust. Je kan namelijk altijd de camerabeelden live en vanop afstand bekijken. Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk:

 • Bekabeld of draadloos: net als bij een klassiek inbraakalarm kan je ook bij camerabewaking kiezen voor een bekabeld of draadloos systeem. Vooral door de snelle plaatsing zonder breekwerken is die laatste optie het populairst bij kleinere renovaties.
 • Soort camera: er bestaan nog analoge camera’s, maar installateurs plaatsen het vaakst digitale camera’s. Die staan garant voor een optimale beeldkwaliteit en zijn ook verbonden met het internet. Zo is geen aparte recorder nodig om de beelden op te slaan en door te sturen.
 • 24/7 beelden maken of niet: sommige systemen maken continu beelden, maar het is ook mogelijk om enkel beelden te maken bij verdachte activiteit. Afhankelijk van het alarmsysteem kan je die beelden dan live bekijken via een app op je smartphone of tablet.

Richtprijs alarmsysteem met camera: € 800 à 1.900 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes.

 

3. inbraakbeveiliging voor je deur

Voor inbrekers is het een koud kunstje om een onbeveiligde deur open te krijgen. Gelukkig bestaan er verschillende vormen van deurbeveiliging tegen inbraak. Enkele mogelijkheden op een rij:

 • Meerpuntssluiting: zo’n slot telt meerdere sluitpunten die verdeeld zijn over de lengte van de deur (bv. 3 of zelfs 5). Die bedien je allemaal met 1 draai van je sleutel. Tip: je kiest best voor een meerpuntsslot met het keurmerk SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).
 • Veiligheidsbeslag en -cilinder: veiligheidsbeslag is een dik, onbuigbaar buitenschild zonder schroeven om je cilinder te beschermen. Zo kunnen inbrekers die cilinder niet afbreken of uit de behuizing trekken. Naast het beslag kan je ook een veiligheidscilinder uit gehard staal laten plaatsen. Die is beschermd tegen doorboren of kerntrekken.
 • Dievenklauwen: inbrekers kunnen ook een deur uit het kozijn tillen door de scharnieren te verwijderen. Met dievenklauwen komen ze echter van een kale reis thuis. Het gaat om metalen pennen met een holle bus ertegenover. Die vallen in elkaar als je de deur sluit.
 • Inbraakwerende deur: naast verschillende beveiligingsmaatregelen voor je huidige deur kan je ook een nieuwe, inbraakwerende deur laten plaatsen. Dat kost meer, maar je bent zeker van een optimaal beveiligde voordeur met een metalen omlijsting, stevig deurblad, stalen dievenklauwen, …

Richtprijs meerpuntssluiting: € 75 à 200 (excl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes.
Richtprijs veiligheidsbeslag: € 30 à 100 (excl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes.
Richtprijs veiligheidscilinder: € 40 à 200 (excl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes.
Richtprijs dievenklauwen: ongeveer € 10 per stuk (excl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes.
Richtprijs inbraakwerende deur: € 1.500 à 2.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes.

 

4. inbraakbeveiliging voor je raam

Heel wat inbraken in woningen gebeuren ook via de ramen. Naast je deuren kan je gelukkig ook efficiënt je ramen beveiligen tegen inbrekers. Enkele mogelijke maatregelen op een rij:

 • Inbraakwerende rolluiken: bij particuliere woningen gaat het niet om inbraakwerende, maar eerder om inbraakvertragende rolluiken. Inbrekers kunnen die amper forceren, waardoor ze een efficiënte bescherming bieden tegen diefstal.
 • Veiligheidsglas: dit inbraakveilige glas is dikker dan standaard isolatieglas en bevat een sterke folie uit kunststof tussen de glasplaten. Zo blijft de beglazing altijd op zijn plek, zelfs bij glasbreuk.
 • Veilige sloten: naast de deuren kies je best ook voor je ramen voor kwalitatieve veiligheidssloten met het SKG-keurmerk.

Richtprijs inbraakwerend rolluik: € 750 à 900 per m (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes.
Richtprijs veiligheidsglas: € 120 à 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes.
Richtprijs raamsloten: 75 à 200 euro (excl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes.

 

wat is voor mijn woning de beste inbraakbeveiliging?

Dat hangt vooral van jouw woning en je persoonlijke wensen af. In de meeste gevallen biedt een alarmsysteem op maat de beste inbraakbeveiliging. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen? Dan vraag je best voorstellen op maat aan bij meerdere gespecialiseerde installateurs actief in je buurt. Zo kan je gericht hun adviezen, merken, … vergelijken.

Offertes voor inbraakbeveiliging aanvragen? Dat kan snel, eenvoudig en volledig vrijblijvend via onze offerteservice.

 

Kosten inbraakbeveiliging

Hoeveel je gemiddeld betaalt voor een optimale inbraakveiliging, hangt vooral af van de keuzes die je maakt. Een kort overzicht van de richtprijzen voor enkele courante beveiligingsmaatregelen:

Vormen van inbraakbeveiligingGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Alarmsysteem € 750 à 1.500
Alarmsysteem met camera€ 800 à 1.900
Inbraakwerende deur€ 1.500 à 2.000
Inbraakwerende rolluiken€ 750 à 900 per m
Veiligheidsglas€ 120 à 200 per m²

LET OP: deze prijzen kunnen variëren van installateur tot installateur. Wil je gericht totaalprijzen voor de inbraakbeveiliging voor jouw huis vergelijken? Dan vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere experts actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

inbraakbeveiliging alarmsysteem

 

Mogelijke extra opties

De kosten voor de inbraakbeveiliging voor je woonhuis hangen ook af van de uitvoering die je kiest. Zo bestaan er goedkopere standaard alarmsystemen, maar je kan zo’n huisalarm ook uitbreiden met verschillende extra opties. Een kort overzicht van de mogelijkheden:

 • Meldkamer of niet: koppel je je inbraakalarm aan een meldkamer? Dan is die ook onmiddellijk op de hoogte als je alarm afgaat. Zij sturen dan de hulpdiensten jouw kant op. Let op: aan zo’n meldkamer zijn wel doorgaans abonnementskosten verbonden.
 • Bedieningsopties: je kan je inbraakalarm bedienen via het paneel, maar er zijn nog mogelijkheden. Zo kan je werken met een afstandsbediening, maar ook met een app op je smartphone en tablet. Bij een alarm met een camera kan je dan ook live beelden bekijken waar en wanneer je wil.
 • Integratie in domoticasysteem: heb je al een domoticasysteem in je woning of wil je er één laten plaatsen? Dan kan je installateur je inbraakalarm daar eenvoudig op aansluiten. Zo bedien je niet alleen je alarm, maar ook je verlichting, verwarming, airco, … met 1 centraal systeem.
 • Combinatie met rook- en CO-melders: naast sensoren aan ramen en deuren kan je ook rook- en CO-melders aansluiten op je inbraakalarm. Zo gaat je alarm ook af bij brand, rook of de vorming van koolstofmonoxide.

TIP: je kan verschillende maatregelen nemen om inbraak te voorkomen, maar als het toch gebeurt ben je maar beter goed verzekerd. Informeer je daarom goed over de mogelijkheden van een brandverzekering of inboedelverzekering bij je verzekeraar.

 

Zelf je huis beveiligen of installateur inschakelen?

Online en in doe-het-zelfzaken vind je ook eenvoudige draadloze huisalarmen. Zo plaats je zelf je alarmsysteem en spaar je de kosten van een vakman uit. Toch is samenwerken met zo’n professionele installateur doorgaans de beste keuze. Dankzij zijn expertise ben je zeker van…

 • Advies op maat: een installateur analyseert eerst de veiligheidsrisico’s van jouw woning. Daarna stelt hij een oplossing op maat voor. Zo ben je zeker van een optimale inbraakbeveiliging die is afgestemd op jouw situatie. Van a tot z krijg je vakkundig advies van je installateur.
 • Kwalitatief systeem: professionele installateurs werken enkel met alarmsystemen, camera’s, deurbeveiliging tegen inbraak, … van topkwaliteit. Zo kan je rekenen op een duurzame, betrouwbare inbraakbeveiliging voor jouw huis.
 • Correcte, snelle plaatsing: een vakman heeft veel ervaring en plaatst je alarmsysteem, raambeveiliging, … volgens de regels van de kunst. Hij stelt je inbraakalarm ook haarfijn af en geeft je een uitgebreide uitleg over de werking van je systeem en de verschillende functies.
 • Conform aan de wetgeving: laat je een inbraakalarm met camera plaatsen? Dan zorgt een installateur ervoor dat je systeem voldoet aan alle wettelijke voorschriften (bv. pictogram, aanmelding bij de politie, …). Zo vermijd je problemen achteraf.
 • Aanspreekpunt: heb je nog vragen over je alarmsysteem? Wil je je huisalarm nog uitbreiden met extra functies? Of staat 1 van je sensoren niet optimaal afgesteld? Dan kan je altijd terecht bij je installateur voor een snelle en vakkundige oplossing.
 • Premies & financiële voordelen: voor nieuwe ramen met veiligheidsglas maak je aanspraak op de Mijn Verbouwpremie. Daarnaast betaal je slechts 6% btw voor je inbraakbeveiliging als je woning minstens 10 jaar oud is.
Inbraakbeveiliging laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Wetgeving alarmsysteem plaatsen
Wetgeving alarmsysteem plaatsen
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Camerabewaking
Camerabewaking
Inbraakwerende rolluiken
Inbraakwerende rolluiken
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
veiligheidsglas plaatsen
Veiligheidsglas
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
laten plaatsen alarmsysteem
Een alarmsysteem laten plaatsen: Prijs & weetjes
inbraakalarm
Inbraakalarm