Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem bedrijf

Alarmsysteem bedrijf

Inbraak in bedrijven komt vaak voor. De belangrijkste redenen zijn dat er vaak dure technologische spullen te vinden zijn en dat er niet altijd iemand aanwezig is. Om je als ondernemer te beschermen tegen dit risico is een alarmsysteem voor je bedrijf geen overbodige luxe. Alles over de mogelijkheden, prijzen en waarop je moet letten, lees je hier.

Ga snel naar: soortenprijsalarmsysteem bedrijven vergelijken – offertes

TIP

Het Belang van EEN ALARMSYSTEEM VOOR BEDRIJVEN

Een inbraak in een bedrijf heeft doorgaans veel grotere gevolgen dan een inbraak in een woning. Het gaat dan ook vaak om veel meer geld.

  • Financiële impact: in een bedrijf zijn bv. dure technologische zaken aanwezig die je niet vindt in woningen. Het risico bestaat ook dat jouw personeel als gevolg van de inbraak werkloos is waardoor het werkachterstand oploopt.
  • Vertrouwelijke informatie: vertrouwelijke documenten kunnen in vreemde handen terecht komen, documenten kunnen onherroepelijk verloren gaan als er geen backup van gemaakt is, …

Je hebt er als ondernemer dus alle baat bij om je bedrijf te beveiligen met een degelijk alarmsysteem. Dat waarschuwt niet alleen als iemand je bedrijf probeert binnen te dringen. Het werkt ook uitstekend als afschrikmiddel. 

TIP: bespreek je beveiligingsproject altijd met een ervaren alarminstallateur. Na een plaatsbezoek adviseert hij je het meest geschikte alarmsysteem voor jouw bedrijf. Vind een installateur in je buurt.

 

 

Mogelijkheden alarmsysteem bedrijf

Het spreekt voor zicht dat een alarminstallatie voor een bedrijf van een heel ander niveau is en aan andere eisen moet voldoen dan een alarmsysteem voor woningen. Een overzicht van de soorten alarmsystemen en waarop je moet letten:

 

1. Bekabelde, draadloze of hybride alarminstallatie? 

Bij een bekabeld alarmsysteem zijn alle onderdelen met elkaar verbonden via kabels. Deze kabels kan je zichtbaar laten (snelle plaatsing en goedkoop) of laten wegwerken (duurder en breekwerken nodig). In vergelijking met de andere mogelijkheden is een bekabeld alarmsysteem doorgaans goedkoper. Het is ook betrouwbaar en gaat erg lang mee. Kies je voor een bekabelde alarminstallatie in je bedrijf, hou er dan wel rekening dat een uitbreiding van het systeem achteraf moeilijk is.

Bij een draadloos alarmsysteem staan alle onderdelen met elkaar in verbinding via radiogolven. Het is makkelijk te installeren, zonder grote breekwerken en het systeem is achteraf ook makkelijk uit te breiden. Om een optimale werking te garanderen is het wel belangrijk dat je tijdig de batterijen vervangt. Meestal geeft het systeem zelf een melding wanneer dat nodig is. 

Een hybride alarmsysteem is een soort combinatie van de 2 bovenstaande systemen. De onderdelen van de basisinstallatie zijn via kabels met elkaar verbonden, maar je kan het systeem nog verder uitbreiden met draadloze onderdelen. Het combineert zo de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem met de mogelijkheid tot uitbreiding.

 

WAT IS DE BESTE KEUZE VOOR MIJN BEDRIJF?

Dat hangt vooral af van je eigen wensen en beschikbaar budget. Omdat het vaak om grote te beveiligen oppervlaktes gaat, wordt als beveiligingssysteem in een bedrijf vaak gekozen voor een draadloos of hybride type.

TIP: laat je adviseren door een professionele installateur. Hij informeert je over de mogelijkheden en stelt je een alarmsysteem voor op maat van jouw bedrijf. Ontvang advies op maat.

 

2. Standaard of uitgebreide alarminstallatie?

Een standaard alarm is enkel voorzien van de meest noodzakelijke functies om je bedrijf te beveiligen. Het gaat doorgaans om een centraal bedieningspaneel, een sirene en sensoren voor de ramen en deuren.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een alarm uit te breiden met extra functies. Denk maar aan bewegingsmelders, een buitensirene of een aansluiting op een alarmcentrale waardoor ook de hulpdiensten worden opgeroepen. Je kan ook kiezen voor een communicatiekiezer die meldingen verzendt naar op voorhand opgegeven contactpersonen, bijvoorbeeld collega’s die in de buurt van het bedrijf wonen. 

Voor bedrijven is het verder aangeraden om hun alarminstallatie te voorzien van camera’s. De camerabeelden kunnen dan bijvoorbeeld helpen bij de identificatie van daders. Het kan ook handig zijn als de alarminstallatie in je bedrijf automatisch activeert vanaf een bepaald uur, dat je het vanop afstand kan bedienen of dat het alarm actief blijft terwijl bepaalde mensen toch toegang hebben tot bepaalde ruimtes. 

 

Wat is de beste keuze voor mijn bedrijf? 

Wil je een beveiligingssysteem in jouw bedijf, dan is het aangeraden om verder te gaan dan de standaard opties. Hoe ver je daarin gaat, is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen en beschikbaar budget. 

TIP: het is niet noodzakelijk om je alarmsysteem met elke mogelijke optie uit te breiden. Bespreek daarom jouw project met een alarminstallateur. Hij stelt je vervolgens een beveiligingssysteem voor op maat van jouw bedrijf. Ontvang advies op maat.

TIP

Combineer verschillende functies in 1 systeem

Je bedrijf beveiligen op een optimale manier? Dan voorzie je naast een inbraakalarm en camerabewaking ook best een brandalarm. Het is aangeraden om al die verschillende systemen samen te integreren in 1 systeem. Het voordeel van zo’n totaaloplossing in vergelijking met afzonderlijke systemen is dat het makkelijker is in gebruik en minder kost omdat centrales, alarmen, apps, … gedeeld worden.

 

alarmsysteem bedrijf

 

Kosten alarminstallatie bedrijf

Reken voor een alarminstallatie op een prijs tussen € 1.200 en 2.300 (incl. btw en plaatsing) voor een alarminstallatie in een gemiddeld bedrijf. Voor grote bedrijven starten de prijzen vanaf gemiddeld € 2.500 (incl. btw en plaatsing). Er zijn dan ook veel verschillende systemen met elk hun specifieke mogelijkheden. Bovendien is de kostprijs afhankelijk van verschillende factoren zoals de te beveiligen oppervlakte, de bedieningsmogelijkheden (manueel of vanop afstand), de aansluiting op een alarmcentrale, het aantal sensoren, het aantal camera’s, …

Omdat de prijs afhankelijk is van zo veel verschillende factoren is het moeilijk om er een vaste kostprijs op te plakken. Enkele richtprijzen voor een beveiligingssysteem in een bedrijf van gemiddelde grootte: 

Type alarmsysteemOnderdelenGemiddelde prijs
(incl. btw en plaatsing)
Standaard alarmsysteemsirene, bedieningspaneel,
deur- en ramsensoren,
centrale, 3 bewegingsdetectoren
€ 1.200 à 1.700
Uitgebreid alarmsysteemsirene, bedieningspaneel,
deur- en ramsensoren, centrale,
bewegingsdetectoren met camera,
smartphone bediening
€ 1.700 à 2.300

Wil je graag een exacte prijs voor jouw bedrijf ontvangen? Vul vrijblijvend het offerteformulier in, bespreek kort je project en ontvang advies en prijzen op maat. Start hier jouw aanvraag.

 

TIP

Laat het alarm in je bedrijf installeren door een professional

Naast het ontwerp vraagt ook de plaatsing van een beveiligingssysteem in een bedrijf echt maatwerk. Van de specifieke plaatsbepaling van elke bewegingsdetector en camera tot het afstellen van het alarm, … Een professionele installateur werkt alles samen met jou uit van A tot Z en zorgt ervoor dat de alarminstallatie grondig getest wordt en volledig op punt staat. Vergelijk hier verschillende installateurs

 

 

Hoe alarminstallatie bedrijven vergelijken? 

Bij je zoektocht naar een installateur is het aangeraden om verschillende alarminstallatie bedrijven te vergelijken. Het is belangrijk dat je daarbij geen appelen met peren vergelijkt en rekening houdt met de juiste dingen. Let zeker op het volgende: 

 

1. Technische aspecten 

Alarmsystemen zijn mogelijk in verschillende uitvoeringen. Controleer daarom goed welk type alarmsysteem en bijhorende functies voorgesteld worden. Stellen de verschillende installateurs iets gelijkaardigs voor of niet? Hou ook rekening met de kwaliteit. Kwalitatieve systemen zullen duurder zijn, maar bijvoorbeeld wel langer meegaan of preciezer werken. 

Hou verder ook rekening met alle werken die bij de installatie komen kijken. Hoe zit het met de voorbereidende werken? Doet de installateur die of ben jij er verantwoordelijk voor? Hoe en wanneer gebeurt de plaatsing? …

 

2. Voorgestelde prijs

De prijs is een van de belangrijkste factoren in een vergelijking. Vergelijk geen appelen met peren en ga daarom goed na wat in de prijs verwerkt zit en vraag na welke dingen mogelijks extra aangerekend worden. Vraag ook een gedetailleerde offerte waarbij de verschillende onderdelen apart geprijsd staan. Dat kan je makkelijker vergelijken dan een totaalprijs. 

 

3. Dienst na verkoop 

Een alarmsysteem moet op regelmatige basis nagekeken worden. Misschien zijn er ooit zelfs herstellingswerken nodig. Vraag het alarmsysteem bedrijf naar de organisatie van deze onderhouds- en herstellingswerken. Bieden ze deze diensten aan of niet? Bevraag je goed over wat al dan niet onder garantie valt. 

Alarmsysteem laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

 

Lees ook
laten plaatsen alarmsysteem
Een alarmsysteem laten plaatsen: Prijs & weetjes
inbraakalarm
Inbraakalarm
Premies inbraakbeveiliging 2023
Premies inbraakbeveiliging 2023
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
inbraakbeveiliging woonhuis
Inbraakbeveiliging: welke opties?
Inbraakwerende rolluiken
Inbraakwerende rolluiken
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
Camerabewaking
Camerabewaking
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem